"Nu nepūlieties tik ļoti, Latvijā tauta izmirs arī bez Jūsu centības"; cilvēki šokā par kultūras ministres idejām

tautaruna.lv 2.decembris 2023, 14:20
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Aizvadītajā nedēļā kultūras ministre Agnnese Logina nāca klajā ar jaunu ideju - Kultūras ministrija atbalstīs digitālo spēļu nozari. Cilvēkiem nu nekā nav skaidrs kāds sakars ir digitālo spēļu indistrijai un Kultūrai.
Agnese Logina savā "X" kontā raksta: "Digitālo spēļu nozarei Latvijā ir patiesi liels potenciāls. Šī nozare ir daļa no radošajām industrijām. Jau pēc nedēļas tiksimies ar spēļu izstrādātāju pārstāvjiem, lai pārrunatu tālākos darbus nozares atbalstam un attīstībai."

Autore turpina: "Digitālās spēles ir industrija, kuras apgrozījums patlaban ir plašāks nekā mūzikas un kino nozares apgrozījums. Vienlaikus šī ir nozare, kurā Igaunija un Lietuva ir mums priekšā, daļēji arī tādēļ, ka tur tā netiek skatīta kā atrauta no citiem radošo industriju procesiem. Kultūras ministrija ir gatava uzņemties vidutāja lomu, lai digitālās spēles tiktu uztvertas kā perspektīva radošā industrija. Latvijas kontekstā šeit ir runa par maziem, dažu cilvēku uzņēmumiem, kas spēj izstrādāt augstvērtīgus, pasaulē atzītus produktus ar māksliniecisko vērtību, bez tiešsaistes elementiem. Un, protams, bez azartspēļu elementiem. Šīs nozares attīstība, kā arī citu augstas kvalitātes produktu attīstība un tirdzniecība, ir ieguvums ekonomikai un valsts budžetam. Līdz ar to tas ir ieguvums arī kultūras nozarei un tās finansējumam."

Komentētāji ir vieglā šokā, ja neteiktu vairāk: "Nu nepūlieties tik ļoti, Latvijā tauta izmirs arī bez Jūsu centības, nemaz nav obligāti cilvēkiem radīt spēļu atkarības."

"Es, protams, ļoti atvainojos! Vai pendzionāriem arī šai nozarē būs veltījums? Būs kāda spēlīte, kur pa kapiņiem varēs puķītes un vāzītes vākt? Cik ātri varēs apgūt? Draudzene vaicā."

"Beidzot tomēr būtu laiks saprast, ar ko nodarbojas kultūras ministrija."

"Nu nopietni? Kultūras ministrija lobē azartspēles! Ak, kultūras gaisma!"

"Pačukstēšu, ka arī prostitūcijai, ieročiem un narkotikām potenciāls ir… sorry, tas laikam nav pa kultūras jomu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas