Izmeklētāji cenšas atrisināt pirms 20 gadiem notikušu lidmašīnas avāriju; izrādās nelaime bijusi "iestudēta"

tautaruna.lv 2.decembris 2023, 17:20
 
pexels.com
Kanādas policistiem izdevies atrisināt noslēpumiem tīto lidmašīnas avārijas lietu, kas notikusi pirms aptuveni divām desmitgadēm, vēsta "The Sun".

Kanādas Karaliskā jātnieku policija bija neizpratnē izpētot atlūzas, kas atrastas netālu no Kamlūpas ziemeļiem Britu Kolumbijā.

Virsnieki tika nosūtīti uz lidmašīnas avārijas vietu pēc tam, kad kāds mednieks 3. novembrī pamanīja lidmašīnas atlūzas mežā.

Ierodoties notikuma vietā, policisti atrada tikai lidmašīnas vraku. Avārijas vietā nebija ne lidmašīnas spārnu, ne motors, pat ne sēdekļi un durvis. Visu šo detaļu trūkums likumsargiem likās ļoti aizdomīgs.

Amatpersonas, kas pētīja avārijas vietu, secināja, ka lidmašīnas atlūzas tur ir atradušās aptuveni divas desmitgades, pirms kāds tās ir atradis un par tām ziņojis.

Interesanti, bet izmeklēšanas lieta kļuva vēl mulsinošāka pēc tam, kad izmeklētāji secināja, ka nav atrasts neviens ziņojums par pazudušu lidmašīnu un tās pasažieriem. Lai arī notikusī avārija izmeklētājiem raisīja vairāk jautājumu nekā tika iegūtas atbildes, izrādījās, ka nekāda lidmašīnas avārija kalnu apvidū nav notikusi.

Kanādas Civilās gaisa meklēšanas un glābšanas asociācijas biedri (bezpeļņas organizācija, kas strādā lidojumu drošības jomā) nāca klajā ar patiesību. Kā izrādās, tad viņi pagājušajā vasarā novietoja lidmašīnas vraku kalna virsotnē, lai to izmantotu jauno biedru apmācības programmā.

Viņi skaidroja, ka lidmašīnas vraks tika novietots uz privātas zemes ar skaidrojumu, ka avārija ir inscinēta un te nav noticis nelaimes gadījums, bet notiek apmācības."Mēs to ievietojām, lai mēs varētu apmācīt savus novērotājus un navigatorus atrast vraku kalna nogāzē," skaidro asociācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas