Maizīte, desiņa un odekolons: kā dzīvo bezpajumtnieki Rīgā?

tautaruna.lv 2.decembris 2023, 11:40
 
F64
Rīgā darbojas septiņas nakts patversmes. Sešas no tām, neuzņem cilvēkus alkohola reibumā. 2023. gada novembra sākumā pašvaldības piedāvātajās pajumtēs uzturējās 576 cilvēki, pērn attiecīgajā laika periodā 520, vēsta "Degpunktā".

Liela daļa tā saukto bomžu meklē guļvietas daudzdzīvokļu māju kāpņutelpās, pārkāpjot ugunsdrošību, radot antisanitārus apstākļus un reizēm arī bīstamību apkārtējiem. Raidījums Degpunktā pievienojās Rīgas pašvaldības policistiem patruļā pa daudzdzīvokļu ēku koplietošanas telpām.

Ierodoties adresē informācija par guļošajiem vīriešiem apstiprinās.

Tomēr abi kungi bija tik samiegojušies, ka uz likumsargu aicinājumiem pamest atrasto naktsmītni, nereaģēja.

Guļvietu vīrieši bija izveidojuši no kāpņutelpā atstāta dīvāna matračiem. Tā pat abi kungi bija ierīkojuši galdu maltītēm. Maizīte, desiņa un odekolons. Abi dusošie klaidoņi vainīgi nejutās it nemaz.

Tomēr no nakts patversmes pakalpojumiem vīrieši atsakās, tur esot antisanitāri apstākļi, kas viņu vajadzībām un prasībām neatbilst.

Pēc garām diskusijām vīrieši tomēr pamet kāpņutelpas devīto stāvu mierīgā ceļā. Likumsargi arī pieņem lēmumu doties prom, taču kāpjot lejā pa trepēm, ēkas sestajā stāvā, tiek sastapts vēl viens gulētājs.

Arī otram kungam tiek piedāvātas divas opcijas- doties prom pašam, vai ar likumsargiem braukt uz pašvaldības patvērumu. Vīrietis izlemj doties kur acis rāda.

Turpmākās nakts laikā, gandrīz visi saņemtie izsaukumi bija par kāpņutelpās guļošiem cilvēkiem. Apsekojot izsaukumu adreses, liela daļa no bezpajumtniekiem jau bija devušies prom.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.decembris 2023

 
 
 
 
 

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas