Izcila ideja! Mednieki var palīdzēt robežas apsardzē un migrantu ķeršanā

tautaruna.lv 15.oktobris 2023, 20:20
 
F64
Acīmredzami robežsargi netiek galā ar saviem pienākumiem sargāt Latvijas robežu, tāpēc palīgos nāk gan kaimiņi, gan NBS un Zemessardze. Kādam mikroblogošanas "X" lietotājam ir ideja, kā mednieki varētu palīdzēt robežas sargāšanā un nelegālo migrantu noķeršanā.
Ieraksts "X": "Mednieki, īpaši pierobežā medījošie — pievērsiet īpašu uzmanību t.s. "meža kameru" uzņemtajām fotogrāfijām un ziņojiet 110, ja maniet aizdomīgas personas. Šīs Latvijas mežos esošās, diskrētās kameras ir kā simtiem papildus acis, kas arī sargā valsti. Savukārt mobilo datu operatorus aicinu izstrādāt īpašus, "meža kamerām" piemērotus produktus (pieslēguma veidus), ar neierobežotu datu, SMS, MMS apjomu un divvirzienu info apmaiņu par samērīgu ikmēneša maksu. Šobrīd pieejamie pakalpojumi ir vai nu dārgi vai nepilnīgi. Ieguvēji būsim visi."

Komentētāji: "Problēma, ka pierobežā darbojas arī vienības, kas nevēlas savas sejas izlikt ne policijas, ne mednieku, ne soctīklu aktuālajās slejās. Un it kā jau māk uziet un tā, bet tas nav viegls uzdevums plus atņem resursu un laiku pamatuzdevuma veikšanai."

"Šādām idejām ir jānāk no robežsardzes ar konkrētu plānu attiecībā arī uz sakaru operatoriem. Sanāk mēs visi maksājam nodokļus, rēķinus un pašiem vēl jāaizstāvās. Lai valsts beidz pasūtīt stulbus pētījumus un pārskaita naudu robežsardzei."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:45

Jaunākās diskusijas