Kadirovs naktī zvana Sobčakai un brīdina viņu

tautaruna.lv 15.oktobris 2023, 1:00
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka paziņoja, ka Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs viņai piezvanījis nakts laikā, izmantojot video zvanu, pēc tam, kad viņa komentēja video, kurā Kadirova dēls Ādams pirmstiesas aizturēšanas centrā piekauj aizdomās turamo, kurš sadedzināja Korānu.

Iepriekš Kadirovs lepni komentēja sava 15 gadus vecā dēla izdarības. "Nepārspīlējot, jā, es lepojos ar Ādama rīcību. Viņš vienmēr izcēlās ar vēlmi augt nevis starp vienaudžiem, bet starp vecākiem cilvēkiem, pateicoties kuriem viņš veidoja pieaugušo goda, cieņas un savas reliģijas aizstāvības ideālus. Cienu viņa izvēli," viņš rakstīja Telegram.

Sobčaka pēc Ādama Kadirova nelikumīgo un nežēlīgo darbību video parādīšanās aicināja tās juridiski izvērtēt. "Šim jauneklim ar to nevajadzētu "izbraukt", cik ilgi viņš var ņirgāties par visu Krieviju un atklāti spļaut sejā visai tiesībsargājošajai sistēmai?" - viņa rakstīja.

Rezultātā Kadirovs piezvanīja Sobčakai personīgi. Čečenijas līderis, cita starpā, jautāja viņai, kāpēc viņa “aiztiek” viņa dēlu. Uz to žurnāliste sacīja, ka pats Kadirovs vecākais publicēja video ar Ādamu un rakstīja, ka lepojas ar viņu.

Kadirovs atbildēja, sakot, ka nav sodījis savu dēlu par šo incidentu un piebilda, ka viņš uzvedās kā īsts vīrietis.

Taču viņš teica Ksenijai, ka gadījumā, ja tiesa nolems, ka Ādams ir vainīgs, viņš tiks sodīts saskaņā ar likumu. "Par viņu var rakstīt, ko vēlamies, bet nevar rakstīt par viņa ģimeni, tas ir brīdinājums," Kadirova vārdus atklāja Sobčaka.

"Pagaidām redakciju no Krievijas neizvedīšu, bet mums ir gatavas visas ārzemju pases," viņa piebilda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas