Vīrietis pēc blusas koduma par mata tiesu izglābjas no nāves

tautaruna.lv 14.augusts 2023, 5:00
 
pexels.com
Mediķi bija pārsteigti atklājot, ka blusas kodums kādam pacientam izraisījis nopietnu slimību ar kuru reiz sirga cilvēki viduslaikos, ziņo "The Sun".

35 gadus vecais Maikls Kolhofs jūnijā tika nogādāts Teksasas, ASV, slimnīcā, jo viņam bija parādījušies gripai līdzīgi simptomi.

Paralēli gripai līdzīgajiem simptomiem vīrietis piedzīvoja arī kuņģa darbības traucējumus.

Dažas stundas pēc tam, kad Maikls tika nogādāts slimnīcā, viņa veselības stāvoklis strauji pasliktinājās un viņš tika pārvests uz reanimāciju.

Pēc dienas viņa veselības stāvoklis turpināja pasliktināties. Viņš piedzīvoja septisko šoku un viņa orgāni sāka lēnām atteikties darboties. Maikls pēc blusas koduma bija ieguvis nopietnu infekcijas slimību.

"Viņš gandrīz nomira," medijiem sacīja Maikla brālis Gregs Kolhofs. Par laimi ārstiem izdevās jauno vīrieti izglābt no nāves.

Diemžēl infekcijas dēļ, kā rezultātā radās sepse, Maiklam tika amputēti kāju pirksti un plaukstas, jo tika konstatēta gangrēna.

Ārsti atklāja, ka viņa veselības problēmu cēlonis bija tīfs. Infekcija, kuru izplata blusas, utis vai ērces. Saskaņā ar ASV Slimību kontroles centra datiem tīfa simptomi ir drudzis un drebuļi, ķermeņa sāpes un muskuļu sāpes, apetītes zudums un vemšana. Ja to neārstē, tas var izraisīt smagas slimības un orgānu bojājumus, tostarp aknu, nieru, sirds, plaušu un smadzeņu bojājumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas