Meitas šokā par mātes ārstēšanu Alūksnes slimnīcā

tautaruna.lv 14.augusts 2023, 7:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
Pensionāre Mirzda mūžībā aizgāja 30. jūlijā, un ģimenei ir aizdomas, ka tas, iespējams, nenotiktu, ja vien sieviete sava mūža nogalē nebūtu nokļuvusi Alūksnes slimnīcā ar sūdzībām par sāpēm krūtīs, vēsta "Bez Tabu".

Pirms došanās uz slimnīcu, viņa bijusi staigājoša un pie samērā moža prāta. Taču, esot slimnīcā, viss mainījies. Jau pēc aptuveni pusotras nedēļas, kad Iveta apciemojusi māti, viņa ievērojusi, ka viņas veselības stāvoklis ir būtiski pasliktinājies.

“Viņa bija guloša, visa sejiņa bija savilkta, viss žoklis bija, mutīte bija atvērta. Nu gulēja tā kā dzīvs mironis. Es atvainojos, bet tā bija. Momentāni mamma man pilnīgi neko neatbildēja, es viņu papaijāju, nebija nekādas reakcijas. [..] Jutu, ka viņa visa trīc, Viņa visa trīc, drebēja un tik prasīja: “Palīdziet, palīdziet, es gribu mājās,” stāsta meita Iveta.

Ārsti brīdinājuši, ka pensionārei papildus sirds problēmām kaut kas noticis ar galvu un plānojot veikt papildu izmeklējumus, tāpēc iecerētajā laikā, 18. jūlijā, kundze mājās nav palaista. Tomēr 25. jūlijā, veselības stāvoklim acīmredzami neuzlabojoties, sieviete no slimnīcas tomēr izrakstīta. Meitām ne prātā nav nācis, kāds šokējošs skats viņas sagaidīs, nokļūstot mājās. Novelkot zeķes, Ineta pamanījusi, ka kāju pirksti un papēži klāti ar izgulējumiem. Tik nopietniem, ka audi atmiruši un kļuvuši melni. Novelkot vienreizlietojamās autiņbiksītes, viņa ievērojusi plāksteri uz sēžamvietas. To noņemot, atklājies vēl lielāks, jēls izgulējums. Viņai radušās aizdomas, ka slimnīcā nav veikta pietiekami bieža pacientes pozicionēšana, veicinot izgulējumu rašanos.

Slimnīcas atbildē teikts, ka informāciju par konkrētās pacientes ārstēšanas gaitu gan drīkstot izpaust tikai Mirdzas kundzes norādītajai pilnvarotajai personai - meitai, kura līdz šim slimnīcā vērsusies neesot.

Veselības inspekcijā apstiprina, ka saņemts iesniegums no aizgājējas ģimenes un jau uzsākta pārbaude, kas varētu ilgt no viena līdz četriem mēnešiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas