Identiska prece! Daudzviet Eiropā par 50% lētāka nekā Latvijā

tautaruna.lv 25.jūnijs 2023, 10:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Lai arī vidējā alga mums krietni atpaliek no Eiropas rādītājiem, cenu ziņā gan mēs braši soļojam pa priekšu. Vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija, cik konkrēta kafijas paka maksā Latvijā un cik citviet Eiropā. Atšķirība milzīga.

Artūrs: Kafija, kā akcīzes prece, nav labākais salīdzinājums. Rimi ir nojūgušies ar margin, bet neviens jau neliek Jums tur iepirkties - brīvs tirgus - katrs uzņēmums var likt kādas cenas grib, un ja cenas ir neadekvātas, brīvais tirgus to atspoguļos ar vāju pieprasījumu.

Inta: Esmu rakstījusi par negodīgo komercpraksi Rimi, atrakstas, ka piegādātāji…pasi saprotat.Rimi jau sen nevar veikt pilnu iepirkumu,es labākajā gad nopērku 3 preces nedēļa.apbrīnoju tos,kuri sakrāmē pilnu maisu Rimi,bet tādu maz. veikala ka muzeja pa lielam.

Māris: Iepirkos divos citos Salaspils veikalos - Rīgas ielas TOP un MEGO. Identiski 5 piena produkti Rimi €25.22, TOP+MEGO €18.60. Gandrīz 40% starpība.

Gunita: Ungārija Brazīlijai tuvāk...

Andis: Kamēr Konkurences padome neveiks savu darbu, mazumtirdzniecībā nekas nemainīsies, turpinoties principam, “kam vilna, tas jācērp”.

Eivars: Jāj mūs te, kā jau tālā Eiropas nomales autoveikalā

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas