"Kaut kas ir izdarīts pareizi." Sārts komentē Kremļa "bailes" no "StratCom"

tautaruna.lv 28.aprīlis 2023, 9:20
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Portāls nra.lv iepriekš ziņoja, ka Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" rīcībā nonākuši slepeni dokumenti, kurā atspoguļoti Kremļa plāni attiecībā uz Baltijas reģionu, tai skaitā uz Latviju.

Nopludinātajos dokumentos atklājas Krievijas plāni attiecībā uz Latviju līdz 2030. gadam un to, kā Kremlis bija plānojis stiprināt ietekmi Baltijas reģionā vēl pirms sāktā kara Ukrainā.

Uzsāktā kara Ukrainā dēļ slepenajos dokumentos aprakstītie Krievijas plāni ir apdraudēti.

"Re:Baltica" rīcībā nonākušajos dokumentos atklājās neskaitāmi Krievijas plāni, ko Kremlis uzskatīja par stratēģiski svarīgiem līdz 2030. gadam, piemēram, nepieļaut NATO nostiprināšanos reģionā un atslēgšanos no Krievijas elektrotīkla u.c.

Slepenajos dokumentos minēts, ka viens no šķēršļiem, kas varētu ietekmēt Kremļa statrēģisko plānu realizēšanu, ir NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs (StratCom) Rīgā. Šo dokumentā minēto informāciju pavisam nesen mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējis arī "StratCom" vadītājs Jānis Sārts:

"Jāsaka godīgi, dzirdot, ka Kremļa plānos iegūt ietekmi STRATCOM centrs ir minēts kā šķērslis to realizācijai Latvijā, bija sajūta, ka dzīvē kaut kas ir izdarīts pareizi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas