Seržanta atziņas par vardarbību sadusmo apkārtējos

tautaruna.lv 28.aprīlis 2023, 18:30
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Latvijas žurnālists un politiķis Kārlis Seržants vietnē "Twitter" aizdomājies par statistikas cipariem.

"Nezinu, no kurienes un kā iegūta šī statistika,bet es atsakos ticēt, ka katra trešā sieviete Latvijā cieš no varmācības. Jo tad arī katrs trešais vīrietis teorētiski ir varmāka. Mans draugu un paziņu loks ir aptuveni 100 cilvēki, bet viņu vidū nav ne upuru, ne varmāku. Neviena," raksta K. Seržants.

Henrieta: Nu diemžēl manā paziņu un draugu lokā statistika ir gluži cita. Mani ieskaitot. Kam ticēt?

Daiga: Vai tu nepieļauj variantu ka tu to vari nezināt? Ir daudz ģimenes kuras tikai ārēji izskatās labi. Tu vienkārši nezini tās pazīmes kas norāda uz vardarbību un tapēc viņas nepamani. Ne vienmēr tā ir zila acs. Un ne vienmēr vardarbība ir fiziska.

Quetsprat: Ekstrapolācija sākumskolas jaunāko klašu skolnieka līmenī. Samērā amizanti. Jūs droši varat iet par deputātu, vai ministru. Vai policijas priekšnieku.

Inga: Es gan, diemžēl, pazīstu sievietes, kuras ir no tā cietušas. Uz viņām paskatoties, neviens nekad to pat neiedomāsies. Un viņas to slēpj pat tad, kad jau tikušas no šīs elles prom. Ja nu tikai ar terapeitu izrunā.

Kristīne: Es reāli nepazīstu nevienu Kārli. Nevienu pašu! Līdz ar to secinu, ka Kārļu Latvijā nav!

Deniss: Nezinu, no kurienes un kā iegūta šī statistika, bet es atsakos ticēt, ka Latvijā ir 100 Saeimas deputātu. Manu draugu un paziņu lokā ir aptuveni 100 cilvēki, bet viņu vidū nav neviena Saeimas deputāta. Neviena.

Līga: Man acis ļoti atvēra kāds gadījums. Strādāju ar brīnišķīgu pāri, jaunajiem vecākiem. Viņš viņu vienmēr pavadīja, rūpējās. Līdz kādu dienu zvans - viņa meklē patvērumu, viņš vajā, draud visiem. Izrādās- arī vienmēr pavadīja, lai būtu drošs, ka viņa nevienam neizstāstīs par sišanu.

Uldis: Varbūt tieši šāda "atsacīšanās ticēt" arī ir viena no problēmas saknēm? "Neko neredzu, neko nedzirdu, neko nezinu, esmu tikai deputāts"...

I: Nu sveiki! Pirmkārt, kā Jūs to zināt? Kāds iepazīstina ar sevi tā - sveiks, Kārli, es regulāri iekaustu sievu? Vai runā par sišanu saviesīgos vakaros? Vardarbība notiek aiz klusuma un pieklājības sienas. Un otrkārt, es nepazīstu nevienu, kam ir vēzis. Vēzis nepastāv?

Ieva: Nū... Te jau velk uz klasiku: visi zin, ka Ķīna ir, neviens nezin, kur tā ir. Nopietni, teorētiski es zinu, ka tāda Ķīna ir. Bet es to neesmu redzējusi. Manā paziņu lokā nav neviena, kas to redzējis. Neviena. Es atsakos ticēt, ka tāda Ķīna eksistē.

Piebildei - Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veiktajā aptaujā par vardarbību secināts, ka katra ceturtā (25,1 %) sieviete un katrs piektais (19,5 %) vīrietis 18-74 gadu vecumā ir pieredzējuši fizisku vai seksuālu vardarbību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas