Ģimene priekšlaicīgu dzemdību dēļ netiek mājās no ceļojuma Turcijā; zīdaiņa aprūpes izmaksas ir šokējoši lielas

tautaruna.lv 21.aprīlis 2023, 11:45
 
unsplash.com
Ģimenei atpūšoties Turcijā, pēkšņi sestajā grūtniecības mēnesī esošajai sievietei sākās veselības komplikācijas un bija nepieciešams veikt priekšlaicīgas dzemdības. Šobrīd ģimene vēl joprojām atrodas Turcijā. Pēc vietējo ārstu ierosinājuma jaundzimušajam nepieciešama ārstu uzraudzība pirmās deviņas dzīves nedēļas. Izmaksas par uzturēšanos slimnīcā ir milzīgas. Tik lieli naudas līdzekļi ģimenei nav, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienests raidījumā "Panorāma".

Pirms došanās uz Turciju ģimene iegādājās veselības apdrošināšanu. Lai arī apdrošinātāji ir snieguši kompensāciju, tomēr tā nav tik liela, lai varētu segt visas izmaksas.

Kā LTV stāstīja jaunais tēvs Kristaps, tad sākotnēji ārstniecības iestāde Turcijā par vienu uzturēšanās dienu slimnīcā pieprasīja veselus 1000 eiro.

Kristapam izdevās cenu samazināt par 500 eiro. Ģimenei izdevās mainīt ārstniecības iestādi, kur dienas maksa ir 150 eiro. Tomēr izmaksas ir pārlieku lielas, lai ģimene to varētu atļauties.

Ģimene ir vērsusies pēc palīdzības gan pie konsula, Veselības ministrijā un Ārlietu ministrijā, kas palīdzību ir atteikuši jeb nevar sniegt. Arī medicīniskā evakuācija uz Latviju netiek nodrošināta, jo izmaksas esot pārlieku lielas, aptuveni 20 000 eiro. Veselības ministrijas pārstāvis atzina, ja bērniņš būtu piedzimis Eiropas Savienībā, tad varētu meklēt kādu risinājumu, bet tā kā mazuli dzima trešās pasaules valstī, tad ārstēšanās izmaksas nav iespējamss segt no valsts līdzekļiem.

Pateicoties lielajām izmaksām, kas saistītas ar uzturēšanos slimnīcā vai evakuāciju, ģimene apsver griezties pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

21.aprīlis 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas