"Biju liecinieks drausmīgai situācijai", Sokolovs dalās ar piedzīvoto

tautaruna.lv 30.marts 2023, 18:30
 
Gints Ivuškāns
"Joprojām rokas trīc", pazīstamais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs pastāsta par notikumu, kad bijis pie automašīnas stūres.

Pazīstamais erotikas fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs savā "Facebook" profilā ievietojis ierakstu, kas vēsta par satraucošu situāciju uz ielas.

"Redzu, ka cilvēks ar elektroskuteri grib šķērsot ceļu pa zebru. Es apstājos. Skatos kreisajā spogulī. Mašīna brauc pa otro joslu. Ne ātri, noteikti nē ātrāk par 50 km/h. Bet var saprast, ka netaisās apstāties, " raksta Sokolovs.

Situācija izvērtās labāk nekā varēja būt. "Laiks palēninājās, ka filmās. Es sēžu un redzu, ka skūteris un mašīna pārliecinoši satiksies vienā punktā. Šoferis to ieraudzēja pēdējā mirklī un strauji bremzēja, pagriežot stūri pa kreisi. Skūterists arī mēģināja braukt ātrāk. Viņi abi apstājas jau pretējā joslā un starp mašīnu un skuteri bija vien 20cm...

Brīnumaini, bet nelaime nenotika," turpina Sokolovs.

Fotogrāfs pauž neizpratni - vai ar skūteri, kurš izskatās, ka mopēds drīkst braukt pa zebru?

Citi soctīkla lietotāji situāciju komentē:

Pāvels: "Tie stāvdrāžu lietotāji vispār neprognozējami (gan no autovadītāju skatu punkta, gan arī no riteņbraucēju puses, kas šķietami izmanto vienādu ātrumu un trajektoriju)."

Oskars: "Tu drīksti atrasties uz riteņa/skūtera/mazjaudas elektro mopēda šķērsojot zebru, bet cilvēka iešanas ātrumā ~ 5km/h. Pierādīt izņemot lieciniekus nevarētu par ātrumu mopēdam. Auto būtu vainīgs."

Ance: "Ja blakus joslā auto ir apstàjies pirms zebras, tad, ja ieslēdz loģiku, vajadzētu saprast, ka laiž kādu pāri."

Ligita: "Nezinu, ka Latvijā, bet Anglijā nedrīkst neviens braukt pāri zebrai! Ir jānokāpj no braucamā un pāri ir jāiet kājiņām, stumjot braucamo. Tadad skūterists būtu vainīgs! Bet!!!!! Autovadītājs noteikti būtu samazinājis ātrumu pie zebras Anglijā! Ja pat neviens nebūtu gājis pari!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:27

Jaunākās diskusijas