"Jauni pierādījumi liecina, ka Kobeins tika noslepkavots", uzskata godalgots dokumentālo filmu veidotājs

tautaruna.lv 30.marts 2023, 20:30
 
Scanpix
"New York Times" bestselleru autors Īans Halperins saka, ka viņam ir pierādījumi, ka leģendārās grupas "Nirvana" solists Kurts Kobeins nevarēja sevi nošaut, raksta portāls "The Sun".

Kurts Kobeins 1994. gada aprīlī tika atrasts ar šautu brūci galvā savā mājā Sietlā, kopš traģēdijas fanu lokā aizvien klīst runas, ka notikusi slepkavība, nevis pašnāvība.

Ir "zinātniski neiespējami", ka Kobeins, kurš nomira 27 gadu vecumā, būtu varējis pagriezt ieroci pret sevi, uzskata Halperins.

" Kobeins nomira no heroīna pārdozēšanas un nevarēja pats sevi nošaut. Kobeina organismā bija 70 reizes lielāka heroīna deva par letālo heroīna devu. Tiesu eksperti saka, ka neviens nevar izturēt tik lielu heroīna daudzumu ilgāk par sekundi, nemaz nerunājot par piecelšanos, bises pacelšanu, bises pagriešanu un mēģinājumu iešaut sev galvā. Zinātniski nav iespējams, ka Kurts nogalināja sevi ar bisi, " uzskata dokumentālists.

"Kurts pārtrauca lietot narkotikas. Viņš atgriezās no rehabilitācijas un gribēja jaunu dzīves sākumu. Kāds viņu nošāva. Visticamāk, divi cilvēki. Arī es rakstu, ka uz atrastā ieroča nebija pirkstu nospiedumu. Mirušie vīrieši paši neslauka nospiedumus," Halperins stāsta.

2015. gada dokumentālajā filmā "Soaked in Bleach" Sietlas bijušais policijas priekšnieks Stampers, kurš šajā amatā strādāja no 1994. gada līdz 2000. gadam, ieskaitot Kobeina nāves laiku, sacīja: "Ja es šodien būtu priekšnieks, es atsāktu šo izmeklēšanu. Patiesībā mums vajadzēja veikt pasākumus, lai izpētītu modeļus, kas saistīti ar galveno personu uzvedību, kurām bija motīvs redzēt Kurtu Kobeinu mirušu. Ja patiesībā Kurts Kobeins tika noslepkavots, nevis izdarījis pašnāvību, to bija iespējams uzzināt, kauns par to, ka to nedarījām. Tā patiesībā bija mūsu atbildība," stāsta Stampers dokumentālajā filmā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas