Sinoptiķis skeptisks par tuvāko nedēļu laikapstākļu prognozi

tautaruna.lv 30.marts 2023, 15:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Šķiet, ka pēdējo nedēļu laikā īpaši aktuāls ir jautājums par to, kad tad beidzot katru dienu sagaidīsim pavasarīgus laikapstākļus. Tiesa, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna ir skeptisks par to, vai "ziema ir gatava atdot savas pozīcijas".
"Ziema nelabprāt gatavojas atdot savas pozīcijas," TV24 raidījumā "Dienas personība" skaidro meteorologs. "Kā mēs redzam arī šodien vēl daudzviet zemi klāj sniegs. Izskatās, ka nākamās nedēļas situācija būtiski nemainīsies, un pavasara izrāviens nav gaidāms. Protams, gaisa temperatūra paaugstināsies."

"Vēl tuvāko nedēļu divas būs salīdzinoši zema temperatūra, snigs. Pēc Lieldienām pakāpeniski kļūs siltāks, biežāk būs +10 grādi. Jāsaka, ka šobrīd līdz maijam izteikti pavasarīgu laiku es atturētos solīt iedzīvotājiem," norāda A.Vīksna.

Jau vēstīts, ka optimistiskāku prognozi par gaidāmajiem laikapstākļiem aprīlī izteicis laika zīmju vērotājs V.Bukšs, kurš savā blogā rakstīja, ka ir iespēja, ka aprīļa otrajā pusē sagaidīsim pat +15 grādu siltumu. Vairāk par to lasiet šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:20

Jaunākās diskusijas