Kā dzīvot nāves bailēs? Sieviete saņem pozitīvu vēža skrīninga rezultātu, bet pie ārsta netiek

tautaruna.lv 30.marts 2023, 12:15
 
Kaspars Krafts/f64
Kāda sieviete pēc dzemdes kakla vēža skrīniga no laboratorijas saņēmusi pozitīvu rezultātu, taču ārsts, kurš izskaidrotu analīžu rezultātus un nākamos soļus, būs pieejams tikai pēc nedēļas

"Twitter" ieraksts liecina: "Esmu dusmīga! Iedomājies, ka uztaisi dzemdes kakla vēža skrīningu un tas atnāk atpakaļ pozitīvs. Un tad Tev jāgaida gandrīz nedēļa, līdz kāds izskaidro rezultātus. Kādam nav tomēr pienākums runāt ar pacientu? Izskaidrot rezultātus? Mazināt bailes un trauksmi NO NĀVES???"

Komentētāji saka, ka situācija ir vēl sliktāka, nekā sākumā šķiet - vēža pacienti burtiski iet caurii ellei. "Un tad vēl pagaidi nākamos soļus… vispār apkritīsi. Nākamā līmeņa testiņš pēc mēnešiem…"

"Kolposkopijas kvotas par valsts līdzekļiem 30.01. jau bija beigušās. Par 140 EUR var tikt apmēram 3 mēnešu laikā."

"Mana mamma tikko šim izgāja cauri. Brīnos, ka nemaz neuztraucās, jo no "jums varētu būt vēzis" līdz "jums nav vēža" pagāja veseli 3+ mēneši. (Pozitīvs CPV tests līdz kolposkopijas rezultātiem.)"

"Man, līdz tiku pie speciālista pirmo reizi, bija trīs ļoti garas nedēļas daudz ko pārdomāt. Tāda diemžēl realitāte. Un arī tad - Onkoloģijas centrs neko steidzamā kārtā piedāvāt nevarēja vispār. Caur paziņu tiku pie privāta speciālista. Šķiet, sirmot sāku tieši tad."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas