Medijs: Krievijas armijā sievietes tiek spiestas kļūt par seksa verdzenēm

tautaruna.lv 30.marts 2023, 19:30
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Scanpix
"Mēnesi nogulēju ārā," Krievijas militārā mediķe pastāstīja par sodu, ko saņēmusi pēc atteikšanās no seksuāliem sakariem ar kādu Krievijas armijas pulkvedi, raksta portāls "The New York Post ".

Sieviete, kura sevi dēvē par Margaritu, stāsta, ka pēc atrašanās frontē divus mēnešus ir rehabilitācijā un Ukrainā piedzīvotās traumas dēļ lieto antidepresantus. Kopš tā laika viņai ir pastāvīgi murgi un panikas lēkmes.

Pēc Margaritas teiktā, krievu sievietes bieži kļūst par krievu karavīru seksa verdzenēm karā Ukrainā.

Medijs Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība publicējis interviju ar dienesta darbinieci, kura teica, ka vīrieši virsnieki piespiež sievietes nodarboties ar seksu, un tās, kuras atsakās, saskaras ar šausmīgu izturēšanos.

Margarita, vientuļā māmiņa, kas dzīvo Belgorodas pilsētā ar saviem pieaugušajiem bērniem ar īpašām vajadzībām, pēc 11 gadu dienesta atvaļinājās no armijas 2017. gadā. Taču pagājušajā vasarā viņa nolēma brīvprātīgi kļūt par mediķi Ukrainā, lai nodrošinātu ģimeni.

Pēc sievietes teiktā, tiklīdz viņa ieradās Ņižņijnovgorodā uz apmācību, tanku vadu komandējošais pulkvedis viņu nolēma padarīt viņu par savu "lauka sievu". Margarita sacīja, ka viņa noraidīja pulkveža seksuālos piedāvājumus.

Apņēmies viņu nogurdināt, pulkvedis, pēc Margaritas teiktā, lika saviem padotajiem radīt viņai neiespējamus dzīves un darba apstākļus. “Mēnesi es vienkārši gulēju ārā. Kamēr citi pavadīja naktis teltīs un mājās, es gulēju uz zemes, blakus ceļam, mazā mežā," atcerējās Margarita.

Pēc Margaritas teiktā, medicīnas grupā, kurā viņa atradās, bija septiņas sievietes vecumā no 23 līdz 38 gadiem, daudzas no tām bija precējušās, un katra no tām bija spiesta apkalpot vienu vai vairākus virsniekus.

“Kad mēs tur devāmies, neviens, protams, nezināja, kas notiek. Un, kad mēs sapratām, nebija atpakaļceļa," viņa teica.

"Pārsvarā meitenes ar to ir samierinājušās. Viņas nolēma, ka šajā karā labāk dzīvot paradīzē — paēdušām un ar cigaretēm, " uzskata Margarita.

Taču sievietes nebija vienīgās, kuras cieta no vardarbības. Pēc Margaritas teiktā, iesauktie vīrieši, kuri atteicās cīnīties frontes līnijās, regulāri tika ieslodzīti kaili mitros pagrabos kopa ar žurkām. Ja tas nav palīdzējis, bijis jāguļ pašu izraktos kapos.

Neskatoties uz mokošo pieredzi, Margarita sacīja, ka būtu gatava atkal pieteikties dienēt Krievijas armijā, jo viņa sacīja, ka nevar nopelnīt iztiku kā civilpersona.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:03

Jaunākās diskusijas