"Šeit reāli var dabūt kilogramos", soctīklos šokējas par narkotiku piedāvājumu un cenām vietnē Telegram

tautaruna.lv 25.februāris 2023, 12:00
 
Edmunds Brencis / F64
Nav noslēpums, ka narkotiku pieejamība, līdz ar vietnes Telegram popularitāti augusi, tomēr, kā pauž soctīklu lietotāji - tomēr pārsteidz, tas, cik vienkārši un neslēpjoties aizliegtās vielas tiek pārdotas.

Kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs dalījies ar ekrānšāviņu no sarakstes vietnē "Telegram".

"Cik vienkārši. Mēs brīnamies par to, ka skolās tirgo, pārdozē utt. Šeit reāli var dabūt kilogramos. Šis vienkārši šokē," vēsta ieraksts "Twitter".

Pievienotajā fotoattēlā norādītas dažādu narkotiku cenas kilogramos. Piemēram, kokaīnu var dabūt par 27 000 eur/kg, MDMA - 4700 eur/kg, marihuānu - 5200 eur/kg, extazy tabletes - 1100 eur/kg.

Ieraksta autors vēl piebilst : "Ir jau vēl Norvēģijas narko grupa, tur vispār žoklis atkārās un mantu ar pastu, kurjeru piegādā. Bet nu tur izvēle plašā daudzumā. Vnk šokejoši. Nevarēju noskrinot drošības aizsardzības funkciju dēļ."

Citi Twitter lietotāji ierakstu komentē.

Liekmann: "Ja ir pieprasījums, būs piedāvājums. Un vēlme apreibināties bija jau alu cilvēkiem.Šeit vajag atklātu sarunu,lai jaunietis saprastu,kas ir tas lēmums,kuru viņš pieņem,lietojot vienu vai otru vielu. Bet mums ir represijas un suņi skolās-kaut kas pilnīgi pretējs atklātai sarunai."

Elīna: "Un tas viss caur telegram??? Cerams,ka šis viss jau policijas redzeslokā."

Evita: "Man gan šķiet, ka šos screen nevajadzēja publicēt. Policijai sūtīt, jā, bet ne publiski. Te izskatās pēc reklāmas, vairāk."

Azraels: "Mani šis nepārsteidz... Diemžēl.. Pat īsti nepārsteidz arī tas, ka varas iestādes neko nedara šajā jautājumā.. (tik ļoti liela neuzticība VP..). Jau Edijs Kailašs minēja, ka jaunieši "saltus"(un ne tikai) neiegādājas veikalos, bet telegram grupās... Pats redzēju kā pie ORIGO jaunietis tirgo citiem e-cigaretes... Parādās uz īsu brīdi, pienāk vairāki jaunieši un aiziet.."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas