Šajā Turcijas pilsētā zemestrīcē nesabruka neviena ēka, kā tā?

tautaruna.lv 25.februāris 2023, 15:05
 
Ekrānuzņēmums
Februara sākumā zemestrīcē Turcijā sabruka tūkstošiem ēku, cieta cilvēki un drupas tiek vāktas aizvien, bet ne mazajā pilsētiņā Erzinā, raksta portāls "Lrytas".

Starptautiskie mediji ievērojuši nelielo pilsētiņu Hatajas reģionā. Kā nākas, ka tajā, pēc nopietnās zemestrīces, nav sabrukusi neviena ēka, arī zemestrīces upuru nebija?

Iemesls tam ir pilsētas administrācijas apņēmība nepieļaut nekādas piekāpšanās būvniecības jomā.

"Bija daži bojājumi, taču neviena ēka netika nopietni bojāta, nemaz nerunājot par sabrukšanu," saka Erzinas mērs Okešs Elmasoglu.

Viņš norāda, ka bija pilsoņi, kuri nebija priecīgi par stingro pilsētas administrācijas lēmumu nepieļaut paviršu būvniecību.

"Nepieļāvu ēku nelikumīgu celtniecību. Bija pilsoņi, kas dusmojās uz mani, kritizēja, pat mans radinieks, kurš saņēma sodu par nelikumīgu būvniecību, man draudēja. Bet tagad vismaz sirdsapziņa mani nemoka," sacīja Okešs Elmasoglu.

Valdība pēc zemestrīcēm Turcijā, kas izraisīja tūkstošiem ēku sabrukšanu, solīja rūpīgu izmeklēšanu un lika arestēt vairāk nekā 100 cilvēkus. Opozīcijas grupas apsūdz prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu par nespēju īstenot būvniecības noteikumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas