"Varbūt nākot uz slimnīcu, ņemt līdzi arī savas šļirces?"; soctīklos izvēršas spraiga diskusija par dzemdūbu iestādēm

tautaruna.lv 25.februāris 2023, 11:30
 
Pixabay
Pirms dzemdībām tiek sakārtota dzemdību soma, kurā tiek ielikts viss vajadzīgais mazuļa un sevis aprūpei. Madara vietnē "Twitter" kaunina tās iestādes, kurās joprojām prasa dzemdību komplektu.

Grace: Interesanti,ka šos komplektus vajag pirkt tikai pēdējos gados. Vismaz 2008.(Aizkraukles sl-cā)un 2010.gadā(Madonas sl-cā) neviens nelika pirkt un es par tādiem neko nezināju. 2017.gadā Stradiņos gan paņēma(biju sabiedēta no savas uzskaites ginek.,ka,ja nepaņemšu,būs traki).

Ilze: Pat dzeramais ūdens ir jāņem līdzi savs. ŪDENS!!! 21.gs. Eiropā!

Sriga: Pirms 6 gadiem dzemdības sākās "uz ielas", aizveda uz slimnīcu, lielā soma bija mājās un gaidīju kamēr man atved. Pati jau biju uz galda, ļoti slāpa, ūdeni nedeva, jo pašai bija jāpaņem līdzi! Vecmāte teica, lai iedodu viņai naudu un viņa nopirks automātā ūdeni man!

Ansis: Tikko no svaigām dzemdībām un nesaprotu par ko cepiens? Klizmu nav jātaisa piespiedu kārtā! Daudzas lietas nav piespiedu kārtā, bet dara lai bērns un māte paliktu dzīvi/veseli, bet viss ir savā izvēlē. Ak pareiz. Es čalis. Man nevar būt par šo viedoklis

89: 2020. Gada jūnijs - vajadzēja un pirku. RdzN. Es biju parsteigta tieši par vienreizlietojamajiem paladziņiem man un bērnam - par paketēm un pamperiem tā kā vēl var saprast.

Kristīne: Tas ir izsmiekls, nevis demogrāfijas politika. Jebkurš cilvēks ar cik tur promilēm un, nemaksājot nodokļus cik tur gadu desmitus, dabūs visus autiņus slimnīcā par brīvu. Bet mātei, kura Latvijai dzemdē bērnu, jāmaksā

Inese79: Dzemdības ir bez maksas. Mēs visi zinam par slikto finansiālo situāciju medicīnā. Tie padsmit eur par vienreizlietojamo komplektu nudien nav liela skāde. Un tām, kuras nevar atļauties, var nepirkt. Medicīnā ir nopietnākas problēmas.

Paciente: Lieku somu un domāju; kādai ir jābūt nabadzībai, lai, dodoties uz medicīnas iestādi, man būtu jāpērk klizmiņas, ūdens un maiņas paladziņi. Īsti arī nevaru nošķirtu: vai ieteicams nozīmē, ka kkas būs vai ka nebūs nekas. Neiedrošina arī lobijs aptiekai, kur var visu nopirkt.

Un vispār: 2014. gads, Rīgas dzemdību nams - mums dzimst dēls, komplektus nevajag. 2015. gads, Madonas slimnīca, brālim dzimst bērns, viņam, kamēr sieva uz dzemdību galda, jāskrien, jāpērk komplekts, jo vajadzēja ņemt līdzi savu knaģi nabassaitei un vēl kaut kādas zāles arī jāpērk. Man WTF!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas