Cilvēki "Twitter" sūdzas, ka veikalos jūtas izsekoti

tautaruna.lv 25.februāris 2023, 1:00
 
pixabay.com
Reizēm, ieejot veikalā, rodas sajūta, ka apkalpojošais personāls ir nevis tāpēc, lai palīdzētuu izvēlēties vajadzīgo preci, bet gan seko, lai pieķertu pie rokas brīdī, kad vēlēsies kaut ko nočiept. Visbiežāk šāda personāla rīcība potenciālajam pircējam liek pamest veikala telpas.

"Twitter" kāda sieviete dalās pārdomās:

"Tā Latvijas veikalnieku prakse sekot līdzi pa veikalu cilvēkiem ir tik jocīga. Šodien "Alan Deko" mani uzpasēja 3 cilvēki. Žēl, dikti gribējās kaut ko nopirkt, bet viņi laikam gatavojās, ka es kaut ko nozagšu. Tā nu izgāju vienkārši ārā."

Līdzīgas sajūtas ir piedzīvojuši daudzi.

Inga: "Man šodien sekoja Drogās. Viena meitene, bet nu tā, ka uzkrītoši:)."

Jānis: "Reiz man uzkrītoši Stockmanā sekoja pārdevēja, visur kur es tur viņa, gāju kaut ko mērīt viņa izlikās, ka kautko kārto pie ģērbtuves. Nav patīkami, arī aizgāju projām."

Līglberga: "Man tā Jelgavā vienā veikalā sanāca. Iegāju zābakus paskatīties un pielaikot. Tukšām rokām. Nu kā es tā varētu kaut ko nozagt? Bet nē, velkas man līdzi pa veikalu, kamēr es ņēmu un aizgāju, neko nepielaikojot. Ja seko, tad jāprot to izdarīt nemanot, neuzbāzīgi."

Kristīne: "Es reiz Rimi pētīju miskastes maisus, un, ejot laukā, mani gandrīz arestēja. Viņiem par nelaimi, neko nebiju nozagusi, bet esot pārāk aizdomīgi ilgi uzkavējusies pie miskastes maisiem. Atvainojās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 7

 
Anonīms
 

Sākušās blaknes no kovidpotēm..bet tas ir tikai sākums..cirkam būs turpinājums experimenta dalībnieki uzrāda pirmos rezultatus..

17.februāris 2023, 9:43 Atbildēt

Izskatās, ka tev smadzenes no potes jau sarukušas. Tāda prakse nav tikai tagad. Vrb tagad daudz biežāk un uzkritošāk tas notiek. Atceros, ka reiz kad par kovidu pat iedomāties nevarējām, biju iegājusi Drogās Purvciemā. Tad tur vēl apsargs- vīrietis strādāja. Gāju skatīties lūpu krāsu, Tā kā lūpu krāsa bija importa, tad biju tukšo paņēmusi līdz, lai nopirktu pareizo firmu un krāsu. Toreiz man apsargs visur sekoja. Bij jānopērk vēl šis tas. Bet kad nonācu pie lūpu krāsām, tad bezmaz blakus nostājās. Kamēr salīdzināju. Beigās man pieriebās un es skaidri un gaiši pateicu-Ja jau visu laiku līdzi staigā varēji vismaz somu panest. Šis kko noburkšķēja zem deguna un aizgāja. Kopš tās reizes Drogās es esmu rets viesis, izņēmuma kārtā.

17.februāris 2023, 10:19 Atbildēt

Var jau saprast, jo laikam sākas zagšana lielākos apmēros krīzes dēļ.Esmu no tiem pircējiem ,kas reti iepērkas, īsti neorientējos, tāpēc ilgi knibinās un pēta, tad vēl tie nesalasāmie uzraksti sīkā šriftā,.Agrāk uztraucos, ka seko, bet tad sapratu ,ka to var izmantot, lūdzot visu skaidrot,konsultēt un viss nostājās savās vietās. Iesaku visiem,kam nav nelāgi nodomi -labi darbojas! Celtniecības veikalos gan ir problēma - var stundu meklēt pārdevēju konsultācijai un beigās vien atrastais māceklis godīgi atzīs , ka nezina preces. Tā tiešām ir problēma .

17.februāris 2023, 11:25 Atbildēt

Manis pēc lai seko. Man sirdsapziņa tīra, neeju zagt. Un tas ir darbinieku pienākums sekot, lai kas nenotiek. Pats strādāju apsardzē un ir jāseko, bet to jādara nemanot.

17.februāris 2023, 20:39 Atbildēt

Cilveki zog majas ,bernus ,cilvekus ,zog visu -ta ir cilveka daba,nezog tikai divas lietas un ta ir kartsts dzelzis un silta kaka.Tapec ir apsargi.

18.februāris 2023, 11:30 Atbildēt

Žēl ka apsargi nevar sociālos tīklos likt zagļu foto ar video ierakstiem tad dziedātu citu dziesmu............

20.februāris 2023, 16:26 Atbildēt

Pārdevēja/veikala īpašnieka stāsts. Pārdevējs veikalā ir domāts pircēju apkalpošanai. Viņš ar to pelna sev iztiku. Un, tas ir tikai normāli, ka viņš ir šeit tuvumā pieejams. Pārdevējs uz pircēju skatās, lai uzminēt ko ieteikt, lai pircējs izšķirtos par veiksmīgu pirkumu tieši šajā veikalā. Ja pēc pircēja un pārdevēja sarunas neseko pirkums, tad iespējams šeit nav tā prece kas vajadzīga, vai pircējs ir bijis tikai aiz ziņkārības ienācis, vai pārdevējs nav mācējis pasniegt savu preci, lai ieinteresētu pircēju. Jo labāk sevi pārdevējs būs pasniedzis, jo lielāka iespēja, ka pircējs šajā veikalā atgriezīsies, lai nopirktu to kas viņam tajā brīdī būs vajadzīgs. Katrai precei ir savs stāsts un Tu to vari uzzināt tikai no pārdevēja. Patiesībā tas ir aizvainojoši, kad kāds ienāk mājā, pilnībā ignorē tās saimnieku neatņemot sveicienu, fotogrāfē bez atļaujas un tad kad saimnieks piedāvājas vai var kā palīdzēt šis cilvēks vienkārši izmūk ārā, kaut bija redzams, ka šim pircējam konkrētā prece bija interesējusi. Vai šādi rīkojas cilvēki kuri ir pieklājīgi un bez ļauniem nodomiem? Manuprāt šajā stāstā katram no mums vajadzētu izvērtēt savu rīcību un attieksmi. Neuzvedies kā zaglis un Tevi nevaktēs kā apsargs.

26.februāris 2023, 15:12 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas