Tviterī viedokļu kaujas par jauno Vitenberga palīdzi

tautaruna.lv 25.decembris 2022, 18:30
 
Pixabay
Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) ir pārsteidzis publiku ar savu padomnieku korpusa personu izvēli. Interneta sociālajos tīklos “Twitter” un “TikTok” parādās gan humoristiski, gan sarkastiski, gan pat ļoti indīgi ieraksti. Tiek uzsvērts, ka Vitenbergs, pieņemot par palīgu darbā skolnieci, nupat ir pārspējis visus agrāko laiku ministrus, kuri par saviem padomniekiem bija cēluši izbrāķētus eksdeputātus, radinieku radiniekus, vicemēru sievas un personas bez pieredzes, lasāms Māra Krautmaņa komentārā "Padomus Vitenbergam par dzelzceļu, aviāciju, ceļiem un sakariem sniegs vidusskolniece, videogrāfs un mākslas skolotāja"".

Satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) biroju vadīs līdzšinējā kultūras ministra biroja vadītāja Marika Zeimule, liecina informācija Satiksmes ministrijas (SM) mājaslapā.

Tāpat ministra birojā strādās satiksmes ministra padomnieki Kristīne Kalniņa, Jānis Iesalnieks, Uvis Leskavnieks un vidusskolniece Megija Florentīne.

Piemēram, Kristīnes Kalniņas izglītība ir mākslas un mākslas vēstures skolotāja, Uvis Leskavnieks interneta vietnē “Linkedin” sevi pieteicis kā “videogrāfs visiem ekrāniem visā visumā”, bet Megija Florentīne ir NA jauniešu organizācijas valdes locekle un vidusskolniece

SM parlamentārais sekretārs būs Kaspars Gerhards.

Lai arī par šo jauno komandu daudzi ievīpsnā, publicists Jurģis Liepnieks vietnē "Tvitter" raksta šādi:

Pavārnīca: Es gan nepiekrītu. Ja arī skolniece ir ģēnijs ar, visticamāk, vidusskolas zināšanām, tad tur pieredzes nav nemaz, kā arī nav zināšanu satiksmes jomā, jo tur reāli ir vajadzīgas specifiskas zināšanas. P.S. arī man, piemēram, kā nozares speciālistam ir tādas, bet tikai savā jomā.

Ieva: Kaut kas tajā sistēmā nav riktīgi. Valsts iestādēs jebkuram amatam vajadzētu rīkot konkursu, nevis ielikt kaut kādu partijas censoni, kura labi "organizē lāpu gājienu".

Līga: Jums nešķiet, ka tas ir spļāviens sejā cilvēkiem ar labām izglītībām un jau pietiekami lielu profesionālo pieredzi? Nedomāju, ka šāda līmeņa amats būtu ieskriešanās platforma skolniekiem.

Aigars: Pastāsti, pa kuru laiku skolnieks atradīs laiku, lai strādātu šajā amatā? No 8 līdz 16 mācīsies 12. klasē un no 17 līdz 21 strādās ministrijā, kad visi jau mājas?

Uldis: Piekrītu. Vēlme skatīt personas pēc kaut kādiem vecuma kritērijiem vienmēr mani ir tracinājusi.

MMM: Pilnībā piekrītu, mūsu valstī joprojām jauns vecums profesijā ir tabu, taču nav tabu totāli caurkritušu un neprofesionālu politiķu vilkšana aiz ausīm valsts amatos gadiem, jo reāli praktisko zināšanu privātajās nozarēs ir 0... Lai veicas meitenei!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas