Beidzot rasta atbilde: vai "Titānika" abi galvenie varoņi varēja izdzīvot?

tautaruna.lv 23.decembris 2022, 9:20
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Pirms 25 gadiem, 1997. gadā, uz lielajiem ekrāniem iznāca romantiskā filma "Titāniks". Tas ir traģisks stāsts par diviem jauniešiem, kuri iepazinās uz milzu kuģa un iemīlējās, taču notika traģēdija un kuģis nogrima, izglābties izdevās tikai vienam no viņiem. Gadiem ilgi daudz cilvēki ir prātojuši, ka filmas kulminācijas brīdī, varēja izdzīvot gan Roza, gan Džeks.

Vislielākās diskusijas cilvēku starpā raisās par to, ka brīdī, kad kuģis grima, Roza paglābās no ledus aukstā ūdens uz koka durvīm un tādējādi izdzīvoja. Tikmēr Džeks atradās ūdenī, viņam nebija vietas uz koka durvīm, un viņš nosala.

Skatoties filmu, daudz cilvēki gadiem ilgi pauda, ka koka durvis bija pietiekami lielas, lai abi uz tām noturētos un izdzīvotu. Tiešsaistē klejo arī dažādas fotogrāfijas, kurās cilvēki ir attainojuši, kādās pozās pārim vajadzēja atrasties uz durvīm, lai noturētu līdzsvaru un izdzīvotu.

Pirms vairākiem gadiem "Discovery Channel" raidījumā "Mythbuster" tika apgalvots, ka abi jaunieši varēja izdzīvot, ja pie koka durvīm viņi būtu piesējuši Rozas glābšanas vesti, vēsta CBS News.

Tomēr filmas režisors Džeimss Kamerons, pēc šī paziņojuma 2012. gadā, pauda, ka tā nebija lemts, Džekam bija jāmirst.

Beidzot, pēc 25 gadiem, ir rasta atbilde. Pateicoties filmas režisoram, ir veikts pētījums, kurā tika atklāta patiesība, vai Džeks arī varēja izglābties.

"Mēs esam veikuši zinātnisku pētījumu, lai visu šo lietu atrisinātu," medijiem sacīja Kamerons. Režisors skaidro, ka tika veikta arī rūpīga kriminālistikas analīze, piesaistot hipotermijas ekspertus. Pētījumā tika izveidots identisks plosts uz kāda atradās Roza. Tika piemeklēti divi kaskadieri, kas atbilda Keitas Vinsletas un Leonardo Di Kaprio svaram. Kaskadieriem pie ķermeņa piestiprināja speciālus sensorus un viņi tika ievietoti ledus aukstā ūdeni. Lai pārbaudītu to, vai abi mīlnieki varētu izdzīvot, tika izmantotas dažādas metodes.

Bet kā tad ir patiesībā? Vai viņi abi varēja izdzīvot?

"Nebija nekādu iespēju, ka viņi abi būtu varējuši izdzīvot," sacīja Kamerons. "Izdzīvot varēja tikai viens."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:31

Jaunākās diskusijas