"Kurš ies karot, kurš sauks palīgā?" Ko vecāki domā par obligāto militāro dienestu?

tautaruna.lv 23.decembris 2022, 11:00
 
Ģirts Ozoliņš/f64
Plaša diskusija par obligāto militāro dienestu (OMD) jeb valsts aizsardzības dienestu (VAD) ir izvērsusies pēc kāda jaunieša tēva publicētā ieraksta „Twitter”.

„Man jaunietis to redz kā zaudētu gadu savas dzīves. Kura laikā viņš neiegūs gandrīz neko, bet nevarēs to, ko vēlas - sākt mācīties augstskolā vai sākt strādāt un darīt, ko pats grib. Visdrīzāk mēģinās izvairīties visos likumīgajos veidos un es viņu tajā atbalstīšu.”

Ierakstu pārpublicējusi meitene raksta: „X stundā Toms ar dēlu bļaus tviterī: "Kur armija? Kāpēc MŪS nesargā???"”

Komentētāji uzskata: „OMD ir kā vēl viens kurss augstskolā, tā laikā var iepazīt un disciplinēt sevi, sagatavoties iestājeksāmeniem un iedziļināties literatūrā par nozari, kurā grasies startēt - tā tas apmēram būs augstskolā, kad apvienosi darbu vakaros. Augstskolā ideālā variantā būtu jāiet tik pēc 23g.”

Kāds iebilst: „Kokoko. Sagatavoties iestājeksāmeniem atrodoties OMD?! Piedod, gada laikā puse no tā, kas apgūta videnē, būs no galvas ārā. OMD nav domāts, lai kazarmās sēdētu ar matemātikas uzdevumu grāmatu. Ja kapacitāte tā sēdēt ir, tātad maza noslodze un tiešām izšķiests gads.”

Diskusijā parādās arī eksistenciāli un nebūt ne vienkārši atbildami jautājumi: „Visi lielie gudrinieki varētu mēğināt tagad tā godīgi atbildēt, cik daudzi no viņiem būs spējīgi noskatīties, kā viņu tuviniekus nogalina, spīdzina un izvaro un pēc tam turpināt normāli dzīvot...”

„Pat es, tante pirmspensijas vecumā, būtu gatava mācīties izdzīvot mežā, šaut, uzlabot fizisko formu, sniegt medicīnisko palīdzību un citas prasmes. No 55+ līdz 70 vajadzētu speciālo "pavieglināto" militāro apmācību.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas