"Ir par traku", cilvēkus pārsteidz, nesen iznākušās grāmatas cenu atšķirība grāmatnīcās

tautaruna.lv 23.decembris 2022, 17:30
 
Dāvids Ūlands / F64
Mikroblogošanas tīklā "Twitter" cilvēkus pārsteidz nesen iznākušās grāmatas "Elegantā Rīga" cenu starpībām grāmatnīcās.

Grāmata "Elegantā Rīga", kuru novērtēt un par vērtību atzīt paspējuši daudzi, kas ir kultūrvēsturisks stāsts par modi un dzīvesstilu Latvijā laika posmā no 1918. gada līdz 1940. gadam.

Neapstrīdot grāmatas nozīmīgumu un vērtību, cilvēki ir pārsteigti par ievērojamo cenas atšķirību izdevniecībā un gramatnīcās.

"Šis iespaidīgais darbs uzskatāmi demonstrē, kā veidojas grāmatu cenas Latvijas lielākajā grāmatnīcu tīklā," raksta publicists Lato Lapsa.

Publicētajos attēlos redzams, ka, iegādājoties grāmatu izdevniecībā "Neptūns", tās cena ir 65 eiro. Bet pērkot grāmatu "Jāņa Rozes grāmatnīcā" cena jau pieaugusi - 109.50 eiro.

Komentāri "Twitter":

Kristaps: "Tā ir! Un tā ir zināma problēma, tomēr J.Roze ir atvērta sadarbībai, tīkls plašs un pārdošana vedas. Pamēģiniet iekļūt, teiksim, Zvaigzne ABC tīklā, kurai ir liela ietekme un kuri paši ražo savu un pelna vēl vairāk. Nav tik vienmozīmīgi. Pircējs var izvēlēties, ja neslinko."

Līga: "Bet tur ir vairāk nekā 1000 ilustrācijas un fotogrāfijas. Skaidrs,kāpēc tāda cena.Tā grāmata ir izcils pētījums."

Anita: "Ja grāmatas, kuru atbalstījis KKfonds un varbūt vēl kāds, cena debesīs, tad gan ir jautājumi. Citādi - autora un mākslinieka honorārs, redaktors/korektors/maketētājs, izdevn.admin/grāmatvedības izmaksas + maza tirāža. + veikala(ar attiecīgām izmaksām-īre, algas, nod) uzcenojums."

Jolanta: "Paliela cenu starpība tomēr. Tā kā par daudz."

Līga: "Bet nu uz pusi lielāku cenu likt ir par traku..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:44

Jaunākās diskusijas