Medijs: Šoigu nozadzis 80% naudas, kas domāta karam

tautaruna.lv 24.augusts 2022, 4:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Vladimiram Putinam nav nekādu jautājumu par Krievijas armijai atvēlēto naudu, jo apmaiņā pret nozagto Aizsardzības ministrijas amatpersonas ir gatavas izpildīt jebkuru, pat "visnetīrāko" Krievijas prezidenta rīkojumu, teikts jaunā Alekseja Navaļnija komandas pētījumā, vēsta The Wall Street Journal.
Augstas amatpersonas ar nekustamajiem īpašumiem ārzemēs un pasakainiem ienākumiem, kas nav deklarēti - par to ir Alekseja Navaļnija komandas jaunais pētījums. Tas veltīts Krievijas Federācijas aizsardzības ministra vietniekam Aleksejam Krivoručko.

Saskaņā ar projekta FreeDom sižetu, pēc starptautiskā finansista Bila Braudera teiktā, tādas Krievijas amatpersonas kā Krivoručko ir kļuvušas par galveno korupcijas cēloni armijā.

"Krievijā korupcija ir tik plaši izplatīta, ka praktiski nekas nedarbojas kā vajag.. Viss, kas saistīts ar valsti, nedarbojas. Viņi nav spējīgi veikt militāras operācijas. 80% no naudas, kas bija jānovirza karam, tika nozagti, un tas ir labi, " Bils Brauders sacīja intervijā laikrakstam The Wall Street Journal.

Korupcijas apkarošanas fonda darbinieks Ruslans Šaveddinovs sacīja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ir viena no korumpētākajām valsts struktūrām.

Un tā arī pats Šoigu kļuvis pasakaini bagāts un "padarījis bagātu" savu ģimeni.

Žurnālisti Šaveddinovam vaicāja, vai Putins nejautās Šoigu, kur palikusi armijai visus šos gadus atvēlētā nauda.

"Viņš tādu jautājumu neuzdod. Šoigu zina - lai tādu jautājumu nebūs, laiku pa laikam presei atrāda kādu "nodevēju". Viņu iesēdina un tad "uzpeld" tās lielās summas, kas tika nozagtas," viņš skaidroja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas