Melderis neizpratnē par ideju atteikties no skolēnu brīvlaika rudenī

tautaruna.lv 24.augusts 2022, 1:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Šonedēļ Latvijā izskanējusi ideja par atteikšanos no skolēnu brīvlaika rudenī. Tiesa, neizpratni par šādu iespējamo scenāriju neslēpj radio un TV personība Valdis Melderis.
"Kas par sviestu. Iedomājies, bērns mācās 8 stundas dienā, tad 3 stundas vēl mācās mājās. Vēl ir stress par kontroldarbiem. Un tad vēl viņš nevarēs atvilkt elpu," retoriski TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicies V.Melderis.

Viņš arī norādījis, ja tiktu pieņemta šāda atteikšanās no rudens brīvlaika, tad skolās būtu arī jāatsakās no mājasdarbiem.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, izglītības un zinātnes ministre A.Muižniece, komentējot ideju par atteikšanos no rudens brīvlaika norādījuis: "Skolas gada slodzes izlīdzināšana ar īsāku vasaras brīvlaiku un papildus brīvdienām, piemēram, martā veicinātu izglītības kvalitāti, ļautu dažādot mācību un audzināšanas procesu, kā arī optimizēt izglītojamo un pedagogu noslodzi. Pagarinot mācību gadu, nedaudz, taču samazinātos skolotāju ikdienas darba slodze."

Ministre skaidroja, ka mācību norise vasarā ļautu organizēt nodarbības ārpus telpām svaigā gaisā, brīvā dabā, piemēram, rīkot pārgājienus, ekskursijas, radošas darbnīcas, fiziskas aktivitātes, kā arī apgūt specializēto kursu valsts aizsardzības mācībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:10

Jaunākās diskusijas