Krievijas armijas desantnieks par Kremļa propagandu: Tie ir meli

tautaruna.lv 24.augusts 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Kremļa attaisnojums iebrukumam Ukrainā "ir meli", sacīja Krievijas desantnieks, kurš iepriekš publiski nosodīja savas valsts karu Ukrainā, raksta portāls "CNN".
Pirms divām nedēļām Pāvels Filatjevs par notiekošo karu izteicās 141 lappušu garā liecībā, kas publicēta viņa sociālajā tīkla "VKontakte", un pēc tam viņš aizbēga no Krievijas.
Viņš ir pirmais Krievijas armijas pārstāvis, kurš publiski kritizējis iebrukumu Ukrainā un pametis valsti. Intervijā medijam "CNN" viņš stāsta, ka viņa biedri ir noguruši, izsalkuši un vīlušies un, ka Kremļa kara centieni", iznīcina mierīgu dzīvi".
"Mēs sapratām, ka esam ievilkti nopietnā konfliktā, kurā mēs vienkārši iznīcinām pilsētas un faktiski nevienu neatbrīvojam," CNN telekanālam Metjū Chance sacīja Filatjevs.

Ekrānuzņēmums

"Daudzi saprot, ka tas, ko mūsu valdība mēģina mums ieskaidrot, tas viss ir meli," viņš sacīja. "Mēs vienkārši iznīcinām mierīgu dzīvi. Šis fakts ārkārtīgi ietekmēja mūsu morāli. Tāda sajūta, ka mēs neko labu nedarām," saka bijušais Krievijas karavīrs.
33 gadus vecais Filatjevs telekanālam CNN sacīja, ka Krievijā ir izplatīta korupcija un represijas, un sacīja, ka viņa vienība, kas atradās Krimā un tika nosūtīta uz Ukrainu, ieceļojot Hersonā konflikta sākumā, ir slikti aprīkota.
Pēc Filatjeva teiktā, karavīri un viņu komandieri nav zinājuši, kas no viņiem tiek gaidīts Ukrainā. Viņš piebilda, ka pēc ierašanās Hersonā saskārušies ar pretestību no vietējiem iedzīvotājiem, kuri nevēlējās tikt "atbrīvoti". Karavīri drīz vien bija vīlušies par valdības argumentāciju un iebrukumu.
Izpletņlēcējs dienējis Krievijas 56. gaisa uzbrukuma pulkā, kā arī bijis iesaistīts centienos ieņemt Mikolajavas pilsētu. Viņš tika evakuēts no priekšējām līnijām savainojuma dēļ. Viņš sacīja CNN, ka Krievijas armijai trūkst pamata aprīkojuma, kā arī bezpilota lidaparātu.
"Mūsu kazarmas ir aptuveni 100 gadus vecas, un tās nevar uzņemt visus mūsu karavīrus... visi mūsu ieroči ir no Afganistānas laikiem," viņš sacīja.
"Vairākas dienas pēc tam, kad mēs ielencām Hersonu, daudziem no mums nebija ne pārtikas, ne ūdens, ne guļammaisu," viņš sacīja. "Tā kā naktī bija ļoti auksts, mēs pat nevarējām aizmigt. Mēs atradām kaut kādus atkritumus, dažas lupatas, lai tikai ietītos, lai būtu silti."
Filatjevs sacīja, ka viņam ir grūti saprast Krievijas prezidenta Vladimira Putina redzējumu. "Tagad, kad esmu ārā no turienes un bez ieroča, es domāju, ka tas ir vissliktākais, stulbākais, ko mūsu valdība varēja darīt," viņš teica. "Es nezinu, kur valdība mūs ved. Kāds ir nākamais solis? Kodolkarš?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas