Soctīklus sajūsmina Cipules vārdi par pieminekli Pārdaugavā

tautaruna.lv 24.augusts 2022, 11:30
 
F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi viedokli par Pārdaugavā esošā Padomju pieminekļa kompleksa nojaukšanu, ko atzinīgi novērtējuši daudzi Twitter lietotāji.
Cipule pieminekli nodēvējusi par Latvijas svešķermeni.

"Svešķermeni izņemt no organisma vienmēr ir milzīgs atvieglojums, - vai tā būtu skaida acī, vai lode, kas iestrēgusi ribā. Pat iekapsulējies svešķermenis ir risks iekaisumam un drauds veselībai. Okupeklis ir Latvijas svešķermenis. Tā novākšana rada atvieglojumu un prieku," raksta Cipule.

Jāpiebilst, ka šis viedoklis jo īpaši iepatikās citiem Twitter lietotājiem, kas komentāros nebeidza uzsvērt, cik precīzi un pareizi Liene ir izteikusies.

"Esmu sajūsmā, drausmīgi forši pateikts."

Tikko braucu garām un tāds atvieglojums un bauda bija redzēt, kā tur smagā tehnika strādā! Piebrauca arī DP vīri maskās, bija smaids vēl platāks!"

Tikmēr, kā zinots, Šorīt īsi pēc plkst.9 Padomju pieminekļa kompleksā, Pārdaugavā, būvnieki nogāzuši arī sievietes tēla statuju.

Minētās statujas brucināšanas darbs tika sākts jau vakar, taču, nogāžot trīs padomju karavīru statujas, sievietes tēla statuja otrdienas izskaņā vēl bija palikusi savā vietā. Darbi tika atsākti šorīt, kad statujas pamatne bija sadrupināta, bet pati statuja turējās uz industriālajiem domkratiem.

Lai gan Rīgas dome iepriekš bija informējusi, ka otrdien tiks sākta smagās tehnikas ievešana objekta teritorijā, pieminekļa brucināšanas darbi norit diezgan strauji, dienas laikā nojaucot gan kāpnes, gan postamentu, gan minēto trīs padomju karavīru statujas. Statujas demontēšanas laikā ir apliktas ar sastatnēm, tādējādi apgrūtinot interesentu iespējas vērot notiekošo.

Centrālais pieminekļa elements - obelisks - joprojām stāv savā vietā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas