"Mazgājos retāk, lai redzētu savus mazbērnus", pensionāre stāsta par dzīvi straujā cenu kāpuma laikā

tautaruna.lv 25.jūlijs 2022, 19:30
 
Scanpicx
Straujais cenu kāpums visus neskar vienādi, pirmām kārtām cieš tie, kuri jau bija nabadzīgi vai slikti apdrošināti. Par savu dzīvi krīzes laikā stāsta pensionāre Kristine Izaka (69) no Lielbritānijas portāla "Der Spiegel" Jana Petera sagatavotajā materiālā.

Pensionāre no Līdsas stāsta, ka izaudzinajusi trīs bērnus un viņas dzīve nakd nav bijusi īpaši viegla.

"Taču pēdējo mēnešu laikā daudzas lietas ir kļuvušas grūtākas nekā jebkad agrāk. Ēdiens, elektrība, apkure - viss tagad maksā dārgāk. Man ir elektrības skaitītājs, kas darbojas tikai ar priekšapmaksas karti. Katru reizi, ejot tam garām gaitenī, redzu, cik daudz kredītu ir palicis smilšu pulkstenī. Kad man pietrūkst naudas, vienkārši pazūd elektrība," stāsta Kristine.

Sieviete uzsver, ka pie nabadzības pierod, bet gan ne no nedrošības.

"Katrs ietaupītais penijs ļauj man apciemot savus četrus mazbērnus. Tagad es mazgājos retāk, lai varētu viņu redzēt. Es iztieku ar 654 mārciņām mēnesī, kas ir aptuveni 760 eiro. Tas varētu izklausīties daudz. Bet, ja jūs to izdalāt uz četrām nedēļām, tas kļūst saspringti. Kāds man reiz teica, ka mūsu pensijas ir vienas no zemākajām rietumu pasaulē. Man ir ļoti bail no rudens. Līdz šim par elektrību maksāju £60, bet jau zinām, ka no rudens viss būs dārgāks. Es vairs nebaidos no Covid, tikai tas, ka rudenī izgāzīsies apkure un es saslimšu, " apgalvo pensionāre.

Kristinei ir žēl Ukrainas karā cietušo cilvēku. Viņa uzskata, ka notiekošajam Lielbritanijā ir lielāks sakars ar vietējo politiķu lēmumiem neka ar notiekošo karu.

"Politiķi vēlas sodīt Putinu par viņa noziegumiem. Bet kāds ar to saistīts mans elektrības rēķins? Mana sajūta ir tāda, ka manai situācijai ir maz sakara ar šo karu un daudz sakara ar mūsu valsti. Mūsu politiķi visi nāk no vienas šķiras, viņiem ir citādāka izcelsme nekā man. Viņi pat nezina, kā mēs šeit jūtamies, " stāsta Kristine.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:10

Jaunākās diskusijas