"Putins ir psihopāts ar sadista pazīmēm, viņu provocē vājums". Psihiatrs skaidro, kā Rietumi var novērst kodolkaru

Portāls nra.lv 25.jūlijs 2022, 5:00
 
SCANPIX/AFP
Amerikāņu psihiatrs un Kalifornijas universitātes profesors Džeimss Falons, kurš specializējas psihopātisku personības traucējumu ārstēšanā, nešaubās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir tipisks psihopāts, kas zaudē kontroli pār sevi. Profesors ir pārliecināts, ka šādā situācijā ir ārkārtīgi bīstams un diezgan spējīgs izmantot kodolieročus, vēsta "The Insider".


Psihiatrs Džeimss Falons " The Insider" atklāj, ka jau vairākus gadus seko līdzi Vladimira Putina rīcībai, mēģinot izpētīt viņa domu gaitu par pieņemtajiem lēmumiem. Viņš ir diskutējis arī ar bijušajiem Ukrainas vadītājiem, kā arī Krievijas, Čečenijas, Baltkrievijas un Vācijas vadības pārstāvjiem, izlasījis visu, ko vien varēja atrast par Putinu sākot no viņa bērnības.

Psihiatra vērtējums: Putinam piemīt visas īpašības, kas viņu padara ne tikai par psihopātu, bet arī par ļaundabīgu narcisu. Viņam esot arī sadista iezīmes, spriežot pēc viņa pēdējā laika uzvedības.
Putina uzvedībā psihiatrs saskata arī nopietnas saprāta aptumšošanās iezīmes. "Ir bezjēdzīgi minēt, kas tieši pie tā noveda. Tas var būt jebkas, sākot no terciārā sifilisa un audzēja līdz neirodeģeneratīvām slimībām, taču, spriežot pēc tā, ka Putins no pompoza narcisma ir pārgājis uz paranoju, uz klaji naidīgu, kompulsīvu, nelīdzsvarotu uzvedību, tad viņa smadzenēs, iespējams, jau notiek deģeneratīvi procesi, " secina Džeimss Falons.

Psihiatrs skaidro, ka psihopāti un sociopāti ir divu veidu: īstermiņa un harizmātiski. "Putins ir nepārprotami primārs harizmātisks psihopāts. Viņš nav tāds tips, kas atklāti izrāda dusmas. Šādi plēsēji meklē norādes, meklē upuru vājumu, bet, ja tie dod viņiem pārliecinošu atraidījumu, viņi atkāpjas. Tomēr stūrī iespiestais psihopāts sāks sevi aizstāvēt visos iespējamos veidos. Labākā taktika cīņā pret psihopātiem ir - saglabāt spiedienu, neveicot pēkšņas kustības. Tas ir īpaši svarīgi, lai viņu sakautu, neizraisot kodolkaru. Tāpēc radikālu pasākumu veikšana nav labākā izeja. Es neieteiktu iespeist viņu stūrī. Pat, ja spēcīgs sitiens galu galā padarītu psihopātu rīcībnespējīgu, viņš būtu gatavs nogalināt. Putins gaida nepareizu gājienu no Ukrainas, dotu viņam tiesības uz jebkādu atbildi. Bet tam jābūt kaut kam nopietnākam par raķešu uzbrukumu pretgaisa aizsardzības sistēmai 12 km attālumā no Ukrainas robežas. Pamatojoties uz savām zināšanām militārajā psiholoģijā, es domāju, ka ir vērts Putinam parādīt, ka Rietumi ne pie kā neapstāsies. Ir jāveido spēcīga un saprātīga alianse, kas nes šādu vēstījumu Putinam: “Jūs virzāt mūs uz to, lai mēs varētu jūs noslaucīt no zemes virsas. Mēs nevēlamies to darīt, bet mēs varam"," uzsver Džeimss Falons.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vairākkārt draudējis ar kodolieroču izmantošanu.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, sniedzot interviju Ukrainas medijam TCH, kurā runāja par iespējamību, ka Krievija varētu pielietot kodolieročus.

"Šāds risks pastāv. Var izmantot masu iznīcināšanas ieročus - kodolieročus, ķīmiskos vai bioloģiskos. Mums ir jābūt tam gataviem. Bet, ziniet, mēs sekojam arī tam, ko saka Krievijas propagandas kanāli. Piemēram: "Klausieties, mēs izmantojam kodolieročus pret Ņujorku un Vašingtonu." Bet ļaujiet man atgādināt šiem cilvēkiem, ka patiesībā ASV un Apvienotā Karaliste ir arī kodolvalstis. Un jebkurš uzbrukums jebkurai no šīm valstīm, kurām ir kodolieroči, izraisīs pretreakciju. Bet jā, patiešām, mums vajadzētu būt visdažādākajiem plāniem, reaģējot uz visu veidu pasākumiem," sacīja Rinkēvičs. Vairāk šeit

Latvijā bāzētā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" vadošais eksperts Jānis Karlsbergs intervijā Dienai atzina, ka Krievija dara to, ko viņi māk vislabāk, - viņi draud. Arī ar kodolieročiem. ""Krievija Putina režīma ietvaros ir izmantojusi kodolieročus kā bandīti, izrēķinoties ar saviem nepaklausīgajiem "nemaksātājiem", bet, manuprāt, vērojumi liek saprast, ka viņi nav vienīgie, kuriem šie kodolieroči ir, tā ka gluži nesodīti viņi nepaliks. Līdz ar to mēs, protams, nekad nevaram izslēgt šādu scenārija pavērsienu, bet šobrīd es neuzskatu to kā ticamu," sacījis eksperts. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:21

Jaunākās diskusijas