Mariupolē ievainota sieviete nomirst sava 10 gadus vecā dēla apskāvienos

tautaruna.lv 20.maijs 2022, 11:30
 
facebook.com
10 gadus vecā Mariupoles iedzīvotāja Iļjas māte nomira viņa apskāvienos. Sieviete bija guvusi ievainojumus apšaudes rezultātā. Arī pats zēns guva smagu kājas ievainojumu.

Stāsts par zēnu izstāstīts Kijevas bērnu slimnīcā "Okhmatdet", kur viņš tagad ārstējas, vēsta Glavred.

Iļja un viņa māte Natālija palika savā dzimtajā pilsētā jau no Krievijas iebrukuma sākuma. Viņi slēpās no apšaudēm savā mājā un pagrabos.

Kādu dienu viņi skrēja pie kaimiņiem, lai paslēptos no apšaudes, taču abi pa ceļam tika ievainoti. Sievietei tika ievainota galva, un bērnam norauta kāja. Pēc tam Natālija aizvilka dēlu uz savu draugu dzīvokli. "Ievainoti un novārguši, viņi gulēja uz dīvāna un apskāva viens otru. Māte iespieda dēlu rokās, līdz pukstēja viņas sirds. Natālija nomira sava dēla rokās," teikts ziņojumā.

Nākamajā dienā Krievijas militārpersonas zēnu ar varu aizveda uz Doņecku. Bērnam bija kājas lūzums. Vietējie ārsti sākumā domāja to amputēt, bet, par laimi, kāju izdevās izglābt.

Tad vecmāmiņa aizveda bērnu no Doņeckas, kas par viņu rūpējas tagad. Lai nokļūtu Krievijas okupētajās Donbasa teritorijās, viņai vispirms bija jāšķērso četru valstu robežas.

Tagad Iļja ārstējas "Okhmatdet".

Vēlāk bērns un viņa vecmāmiņa tika informēti, ka zēns atkal varēs staigāt - kājas stāvoklis pamazām uzlabojas un tā jau funkcionē gadrīz pilnībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas