Eksperiments: žurnālistu ar Ukrainas karogu Daugavpilī nolamā un nosoda

tautaruna.lv 30.marts 2022, 7:00
 
F64
Simboliska solidarizēšanās ar Ukrainu Daugavpilī tiek nosodīta ar nievām un pazemošanu, ko pieredzējis vietējās mūzikas skolas direktors, kurš pacēla Ukrainas karogu mastā pie mācību iestādes. Arī “Bez Tabu” žurnālists, solidarizējoties ar Ukrainu un nosodot Krievijas armijas zvērības, devās Daugavpils ielās, kur daudzi Ukrainas karogu rokās uzlūkoja kā bullis sarkanu drānu.

Daugavpils ir viena no retajām pašvaldībām, kur pie domes nav izkārts Ukrainas karogs. Krievijas armijas plosītās valsts simbolu Daugavpilī izkar vien retais. Karogu uzvilkt mastā pie Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas uzdrošinājās mācību iestādes direktors Aivars Broks. Broka solidaritāte ar Ukrainu “uzsita asinis” daudziem daugavpiliešiem, kuri kuplā skaitā bija ieradušies pie skolas, lai Brokam veltītu nievas, pazemotu un kauninātu. Skaidri jaušamo prokrievisko nostāju neapmierinātie iedzīvotāji slēpa aiz lokālpatriotisma: skaidri nepauda simpātijas pret Krieviju un negācijas pret Ukrainu, bet gan kritizēja pilsētas karoga nolaišanu, kā vietā izkāra Ukrainas karogu. Komentējot viņam veltīto kritiku, Broks TV3 Ziņām pauda viedokli, ka šāda daudzu iedzīvotāju reakcija ir skaidrojama ar Krievijas atbalstīšanu.

Daugavpils ielās ar Ukrainas karogu rokās devās “Bez Tabu” žurnālists.

Daudziem karogs bija kā bullim sarkana drāna: šāda solidaritāte izpelnījās neapmierinātus skatienus, lamas un nosodījumu.

Kāda sieviete, sakot “izraušu šo preteklību”, draudus, cenšoties izraut karogu no rokām, vēlējās īstenot. Vēl kāds pret Ukrainas atbalstītāju vērsās ar neizpratni, kāpēc neatbalsta Krieviju.

Daži iedzīvotāji gan izteica pateicību par iziešanu ielās ar Ukrainas karogu, saucot to par drosmīgu uzdrīkstēšanos. Tāpat viņi pauda, ka par karu Ukrainā pārdzīvo klusībā, jo publiska viedokļa paušana var rezultēties citu daugavpiliešu nosodījumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas