Pētnieks: Šoigu slēpjas bunkurā

tautaruna.lv 30.marts 2022, 9:20
 
AFP/Scanpix/LETA
Bellingcat pētnieciskais žurnālists Hristo Grozevs ir pārliecināts, ka Kremļa plānos joprojām ir iespēja veikt kodoltriecienu, tāpēc Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu slēpjas bunkurā. Tajā pašā laikā pieciem cilvēkiem vienlaikus jāizpilda pavēle ​​izmantot kodolieročus. Kremlis zina, ka ir tādi, kas atsakās iet līdz galam.

Par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins, būdams iedzīts stūrī militāro neveiksmju dēļ Ukrainā, var izšķirties par ļaunāko - pavēlēt izmantot kodolieročus, spekulē dažādi eksperti visā pasaulē, arī pētniecisko žurnālistu organizācijas Bellingcat vadītājs Hristo Grozevs nestāv malā.

Viņš ir pārliecināts, ka Kremļa plānos ietilpst variants par kodoltriecienu. Galu galā, ja Kremlis ir gatavs tādam solim, jau iepriekš ir jāpaslēpj bunkuros visa valsts augstākā vadība. Ar šo versiju tiek skaidrota arī Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu pazušana uz kādu laiku no publiskās telpas, raksta focus.ua.

"Tā ir mūsu nopietni pamatotā versija. Ja Kremļa stratēģijas plānā paliek kodoltrieciena variants un tas paliek, apstiprināja Peskovs, savādāk nevar būt. Nevar sākt tikai vēlāk slēpt militāro vadību, tas jādara iepriekš. Tāpēc, izsekojot viņa (Šoigu) lidmašīnas kustībai, mēs redzam biežus lidojumus uz Ufu, tas dod acīmredzamu atbildi. Mēs redzam arī citus lidojumus, tie ir slepeni," ēterā Ukraine 24 skaidroja Grozevs.

Žurnālists atzīmē, ka tie paši Krievijas izlūkdienestu avoti, kas pirms kara brīdināja viņa komandu, ka Putins ir apņēmības pilns, tagad saka, ka tiek apsvērts kodoltrieciens, ja Kijevas ieņemšanas plāns neizdosies. Pavēle ​​izmantot kodolieročus ir jāizpilda pieciem cilvēkiem. Un ar lielu varbūtību ir pāris tādi, kuri nav gatavi iet līdz galam.

"Mēs daudz runājām ar cilvēkiem no Krievijas specdienestiem. Tie cilvēki, kuri vēl pirms kara sākuma decembrī-janvārī mūs brīdināja, ka ļoti iespējams, ka Putins pats to ļoti vēlas, ka viņš lielījās saviem tuvākajiem, ka viņš ir gatavs šim gājienam... Pat šie cilvēki tagad saka, ka viņš, ņemot vērā Kijevas ieņemšanas pilnīgu neveiksmi, var dot šādu pavēli, bet viņš nevar izmantot kodolieroci ar tā saucamo sarkano pogu. Ir pieci cilvēki, kuriem ir jāizpilda visi nosacījumi citam pēc cita, pirms izlido kodolraķete. Un mūsu avoti ir pārliecināti, ka no šiem pieciem būs vismaz pāris, kas nepildīs rīkojumu. Viņš zina, ka šāds risks pastāv, viņš diez vai dos šādu rīkojumu," saka Grozevs.

Kā vēstīts, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu publikā nebija manīts kopš 11.marta, ziņoja krievu izdevumi "Mediazona" un "Agenstvo".

Parasti Šoigu ļoti aktīvi kontaktē ar medijiem un pievērš lielu vērību savam publiskajam tēlam.

Tāpat vēstīts, ka Sergejs Šoigu trešdien, 29. martā parādījies televīzijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:18

Jaunākās diskusijas