Kam jāatvainojas? Izceļas viedokļu vētra par LTV atbildi kritikai par influenceres teikto

tautaruna.lv 30.marts 2022, 15:13
 
Ekrānšāviņš
Asu cilvēku reakciju izraisījuši talantu šova raidījuma “Ko tu proti, Latvija?” vadītājas, ietekmeles Betas Beidz (Beāte Bērziņa) komentārs par grāmatām. Latvijas Televīzijas (LTV) atbilde medijiem par notikušo izraisījusi pamatīgu diskusiju mikroblogošanas vietnē Twitter.

Jau vēstīts, ka LTV medijiem skaidroja, ka vadītājas Betas Beidz komentārs par grāmatām, nosaucot tās par "smirdīgām" 26. marta epizodē bija domāts kā ironisks joks. Turklāt LTV atzīmē, ka nosoda publiskajā vidē izteiktos personīgos apvainojumus vadītājai Betai Beidz.

Žurnālists un pasniedzējs Imants Frederiks Ozols sociālajos medijos komentējis sabiedriskās televīzijas komentāru: "Principā LTV atbilde ir saprotama; ja Kilbloka lieto necenzētus vārdus un publiski pazemo raidījuma vadītāju", tad tas nav ok un Kilblokai arī jāatvainojas. Tomēr nesaprotu, kādēļ LTV neatvainojas par "smirdīgām grāmatām", bet sauc to par "ironisku joku"?"

Pie ieraksta arī citi pazīstami cilvēki pauduši nostāju par notikušo.

"Jā, šoreiz problēma ir tā, ka raidījuma "vadītāja" nespēj atzīt savu rupjo kļūdu un visi šajā projektā iesaistītie skrien censties viņu atmazgāt. Tik stulbi, stulbi, stulbi," pauž komentāra autors. F. Ozols viņam atbildē piekrīt: "Ja atzītu to kļūmīgo komentāru, neviens taču nekādu zobu uz raidījuma vadītāju neturētu (manuprāt, arī tagad patiesībā netur); savukārt viss tas, kas un kā samurgots LTV atbildē patiešām tikai aizdod dusmas un izraisa jaunus jautājumus. Nudien stulbi."

"Manuprāt, labāk nebūtu atbildējuši vispār," komentārā pauž jurists Aivars Borovkovs.

"Ja ir pretenzijas par konkrētas personas konkrētu repliku, tad būtu loģiski, ka replikas autoru, nevis mēģinot "uzpūst" teju nacionāla mēroga skandālu. Nu ok...saprotu dopamīna kaifu, kad sākas aktīva reakcija...laikam nevienam īstenībā nemaz neinteresē tas ko Beta pateica," uzskata komentāra autors.

"Ja cilvēks sevi sauc par Beta Beidz, tad laikam nav vērts diskutēt par to, ko viņš saka. Biedējoši, ka to valsts tv atskaņo," komentārā raksta uzņēmēja, bijusī ministre Linda Mūrniece.

Jau vēstīts, ka par šo skandālu vienu no trāpīgākajiem komentāriem pauda "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

"Šo rakstot, man tiešām dreb pirksti, kaist vaigi un sirds aulekšo. LTV1, sabiedriskā medija (!), raidījumā “Ko tu proti, Latvija?” vadošā persona (es apzināti nesaucu šo ietekmeli vārdā, jo tad man kā apzīmētājs būtu jālieto kāds no šobrīd sabiedriskajā telpā pašsaprotamajiem necenzētajiem emociju vārdiem) jautā raidījuma dalībniecei, kā viņa ir iemācījusies salikt Rubika kubu. Meitene stāsta, ka to mācījusies no video. Un tad gudrajai meitenei, un VISIEM LTV1 skatītājiem, jānoklausās šāds visdrūmākā Sūnuciema cienīgs komentārs: MAN LIKĀS, KA TO MĀCĀS NO BIEZĀM, VECĀM, SMIRDĪGĀM GRĀMATĀM! Gribētu, lai šo jauno ievirzi lasītprasmes apkarošanā novērtē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas