Aktīviste parāda, ko Sanktpēterburgā dara tiem, kas iestājas pret karu Ukrainā

tautaruna.lv 30.marts 2022, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Krievu aktīviste Darja Kheikinena raidorganizācijai BBC atklājusi,ar ko Krievijā saskaras tie, kas iestājas pret karu Ukrainā.

Darja kādu dienu pamanījusi, ka viņas dzīvokļa Sanktpēterburgā durvis nokrāsotas sarkanā krāsā. Viņa uzreiz zinājusi, kas noticis, jo līdzīgi gadījumi bijuši arī ar citiem aktīvistiem, raksta BBC.

No ārpuses uz durvīm bijis uzskrāpēts vārds "nodevējs", ārpusē bija piespraustas vairākas lapiņas ar uzrakstiem, piemēram, "šeit dzīvo dzimtenes nodevējs". Pie durvīm uz paklāja bija pat izmesti kūtsmēlsi.

"Tas, iespējams, notika manu publisko pretkara izteikumu un opozījas uzskatu dēļ," BBC sacījusi pazīstamā polistiskā aktīviste. Viņa atklāj, ka līdzīgas situācijas vienlaikus notikušas ar trim citiem Sanktpēterburgas aktīvistiem.

Nākamajā rītā tas atkārtojies, bet tikai viņai. "Durvis bija pārklātas ar zaļu krāsvielu un slēdzenē bija izsmidzināmās putas. Tur bija uzraksti "nacismu mēs nepiedosim", "šeit dzīvo somu nacists"," stāsta aktīviste norādot, ka viņai ir somu uzvārds.

Kheikinena nezina, kurš ir atbildīgs par uzbrukumu, taču sacīja, ka vienīgie cilvēki, kas zinājuši viņas adresi, ir viņas vecāki un policija.

"Es nevaru teikt, ka tas mani būtu nobiedējis," saka jaunā sieviete. "Patiesībā man tas šķiet uzjautrinoši. Iedomājieties, kāds idiots vilka kūtsmēslu maisu augšā pa kāpnēm uz 11. stāvu - un dara to divas naktis pēc kārtas!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas