Ārsti pārim vien ar dažu dienu starpību atklāj baisas diagnozes

tautaruna.lv 19.marts 2022, 20:46
 
Ekrānuzņēmums no GoFundMe
Klejs Slenks un Meraija Nelsena no ASV, Mičigānas gatavojas vienam no dzīves gaidītākajiem notikumiem - kāzām. Tomēr priecīgo notikumu aizēno divas skumjas ziņas, vēsta "People".

Pāris bija plānojis rīkot kāzas 10. jūnijā, tomēr viņiem spiestā kārtā nākas pārcelt īpašo datumu agrāk, uz 9. aprīli.

Saderinātajiem vien ar astoņu dienu starpību tika diagnosticēts vēzis.

"..mēs cerējām, ka apprecēsimies šī gada 10. jūnijā," saka līgavainis.

Tomēr viss mainījās janvārī, kad viņi abi saņēma liktenīgos zvanus.

"Šī gada 11. janvārī es saņēmu tālruņa zvanu, ka man ir olnīcu vēzis. Tas nav zvans, ko kāds cer saņemt," saka 23 gadus vecā līgava.

24 gadus vecais līgavainis līdzīgu zvanu saņēma aptuveni pēc nedēļas. "Pēkšņi es astoņos no rīta saņēmu zvanu no ārsta." Klejs atcers, ka ārsta teiktais viņu ir šokējis. Viņš teicis, ka viņam ir leikēmija.

Klejam tika diagnosticēta akūta mieloleikoze, kurai nepieciešama tūlītēja ārstēšana. Tikmēr Meraijai tika diagnosticēts olnīcu vēzis sākuma stadijās, kā rezultātā viņai nepieciešama gan operācija, gan ķīmijterapija.

Par spīti nepatīkamajām ziņām, pāris saglabā optimismu. "Kāpēc būt dusmīgiem? Ja es esmu dusmīgs un neapmierināts, nomākts un negatīvs, viss, ko tas maina, ir tas, ka šī diena tiks padarīta par sliktu," saka līgavainis.

Pāris skaidro, ka kāzu datums tika pārcelts, jo Klejam ir ieplānota cilmes šūnu transplantācija. Brīdī, kad notiks šī manipulācija, pāris vēlas būt jau precējušies, lai Meraija varētu uzturēties pie viņa slimnīcā un palīdzēt savam mīļotajam cilvēkam.

"Turpmāk nebūs viegli, taču mēs zinām, ka būs daudz vieglāk to pārdzīvot kopā," atzīst Klejs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas