Drosmīgas ukraiņu sievietes, riskējot ar savu dzīvību, izglābušas 227 bērnus

tautaruna.lv 19.marts 2022, 11:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Grupa drosmīgu sieviešu Ukrainā veic slepenas "misijas", lai no nāves, kara plosītajos reģionos, glābtu bērnus. Kā vēsta "Daily Star", tad šo māmiņu grupas sauc "The Claw".

Vairākas ukraiņu māmiņas apvienojušās grupā un izveidojušas organizāciju, kura cenšas no kara šausmām glābt bērnus.

Līdz šim brīdim "The Claw" izglābušas jau 227 Ukrainas bērnus, kuri atradās Kijivā, bumbu patvertnēs.

Kā ziņo medijs, tad drosmīgo sieviešu grupa, lai izglābtu bērnus ir ievērojami riskējušas ar savām dzīvībām. Lai nogādātu bērnus drošībā, viņas mežā centušās nemanām "paslīdēt" garām krievu karaspēkam, devušās uz pamestām, izpostītām ēkām, lai tikai pasargātu bērnus.

Lielākā daļa sieviešu izglābto bērnu ir bāreņi. Lielai daļa bērnu vecāki ir bojā gājuši 2014. gada Donbasa kaujās vai šobrīd.

"Tas notiek visai skarbi, mums nav laika viņus pienācīgi nomierināt, pēc iespējas vairākus bērnus mēs ieliekam automašīnā, pēc tam aptuveni divas dienas braucam, izvairoties no tankiem, līdz esam drošībā," stāsta viena no "The Claw" līderēm Oksana.

Lai arī šobrīd izglābto bērnu skaits ir paliels, Ksenija, organizācijas dalībniece, atzīst, ka vēl nepieciešams daudz paveikt. "Mums vēl ir jāstrādā - ir bērni, kurus vajag izglābt. Mēs viņiem esam vajadzīgas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas