Edgara Rinkēviča atbilde slavenam pasaules rakstniekam uzspridzina internetu

tautaruna.lv 19.marts 2022, 4:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē Twitter komentējis pazīstamā brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju pausto par karu Ukrainā.

Plašu viedokļu vētru soctīklos izraisījis rakstnieka P. Koelju paustais Ukrainas kara kontekstā. Rakstnieks ierakstā paudis, ka "Ukrainas krīze ir labs attaisnojums rusofobijai".

Ārlietu ministrs sociālajos tīklos angļu valodā atbildējis P. Koelju, norādot, ka viņa paustais nav patiess.

"Pirmkārt, nav "Ukrainas krīze", ir Krievijas karš pret Ukrainu. Otrkārt, rusofobija ir ērts attaisnojums, ko Kremlis izgudroja, lai iebiedētu savus cilvēkus un piespiestu viņus nonākt nelaimē un noslēgtībā," skaidro E. Rinkēvičs.

Rakstnieka vārdi sadusmojuši daudzus, ne tikai Latvijā. Bet pie ārlietu ministra ieraksta daudzajos komentāros cilvēki pauž arī lepnumu par viņa vārdiem.

"Esmu to teicis, tagad saku un teikšu vienmēr - Latvijas Republikai ir labākais ārlietu ministrs pasaulē!!!" - pausts vienā no komentāriem.

"Mosties @paulocoelho. Pārstāj dzīvot Brīnumzemē! Atver acis un esi aicināts reālajā pasaulē! Šī ir skumja, bet stipra pasaule," raksta komentētājs angļu valodā.

"Pat žēl, ka lasīju viņa grāmatas. Sanāk tīrākos izdomājumus," pauž komentāra autore.

"Minista kungs, kāpēc jūs nepastāstiet mūsu izcilajam rakstniekam, ka daudzus vietējos civiliedzīvotājus sauc par gaismas bruņiniekiem. @paulucoelho "Ceļavārdi Gaismas Bruņiniekam". Bet droši vien mūsu rakstnieks īsti nezināja, par ko raksta, un arī negrib zināt. #SlavaUkraini," komentārā norāda profils "Baltics Global".

"Jā, Edgar. Paldies Tev," raksta lietotājs Felipe.

Paulju Koleju ir brazīliešu rakstnieks. Viņa slavenākais darbs ir "Alķīmiķis". Kopumā viņš ir sarakstījis 30 grāmatas, no kurām divas ir autobiogrāfiski darbi. Sarakstījis tādus darbus kā "Burvja piezīmes", "Ceļavārdi Gaismas Bruņiniekam", "Maktub", "Nelabais un senjorita Prima", "Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju", "Veronika grib mirt", "Zahir", "Kā aizplūstoša upe", "Akras manuskripts", "Sānsolis", "Spiedze".

Īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainā 14. martā iespējams uzzināt ŠEIT.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas