Pētnieki: Covid-19 varētu būt bijis trīsreiz nāvējošāks, nekā liecina dati

tautaruna.lv 19.marts 2022, 12:00
 
pexels.com
Pētnieki lēš, ka Covid-19 pandēmija ir bijusi daudz nāvējošāka, nekā liecina pašreiz pieejamie dati, ziņo medijs "CNN".

Pētnieki uzskata, ka patiesībā mēs nezinām, cik daudz cilvēku ir gājuši bojā Covid-19 dēļ. Viņi prognozē, ka bojā gājušo skaits ir daudz lielāks, nekā patiesībā uzrāda dati.

Pētnieki lēš, ka laika posmā no 2020. gada sākuma līdz 2021. gada beigām, ir bijuši vismaz 18 miljoni vai pat vairāk nāves gadījumu, kurus izraisījis koronavīruss.

Tomēr pieejami dati liecina, ka līdz 2021. gada beigām, pasaulē Covid-19 dēļ dzīvību zaudējuši aptuveni seši miljoni cilvēku. Tas nozīmē to, ka, iespējams, koronavīruss ir bijis trīsreiz nāvējošāks nekā varētu šķist.

Pētnieki izceļ, ka šāda liela datu nesakritība ar to, cik patiesībā daudz cilvēku varētu būt gājuši bojā vīrusa dēļ, ir radušies, iespējams, diagnostikas, veselības aprūpes pieejamības, apziņošanas resursu trūkuma dēļ. Kā arī to iespējams var sasaistīt ar ekonomiskajiem aspektiem. Līdz ar to pastāv iespēja, ka šo divu gadu laikā vairākiem cilvēkiem nav noteikts pareizs nāves cēlonis.

"Kopējie mirstības rādītāji, visticamāk, ir daudz augstāki," pētniekiem piekrīt Pasaules Veselības Organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrijeisos.

PVO nesen veiktajā pētījumā par veselības sistēmu kapacitāti atklāja, ka atsevišķās Āfrikas daļās tiek reģistrēti tikai 10% no visiem nāves gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:51

Jaunākās diskusijas