Reāli stāsti: kā Krievijas propaganda ietekmē Latvijas iedzīvotājus?

tautaruna.lv 12.marts 2022, 15:39
 
Pixabay
Cilvēki "Twitterī" dalās ar stāstiem par sarežģītām attiecībām ģimenē, ko izraisījusi Krievijas propaganda.

"Šodien manai mammai-putinistei ir daļēji nākusi apskaidrība! Vēl gan nav līdz galam, bet progress ir manāms.
Kas un kā noticis? Ukrainā dzīvojošā krustmāte savos nedaudzajos īpašumos Kropivnitsky pilsētā ir uzņēmusi 37 (!!!) bēgļus no Harkovas. Sistēma tāda - valsts paskatās, kam ir īpašumi pilsētās, kur kara nav, un bez jautājumiem uz turieni nosūta bēgļus no izpostītajām pilsētām. Jāizgulda, pārtiku gan kompensē, " savā ierakstā pauž žurnāla Forbes Latvijā izdevēja.

Sarakstē sieviete gan atzīst, ka nesparot, kur viņas māte smeļas greizo informāciju, jo mātei nav televizora un ar viedtālruni neprot rīkoties.

"Manai nav TV un viņa pat līdz galam neprot smartfonu. Kur viņa to visu smeļas, es patiesi nesaprotu!? Nu, kā??? Viss, ko viņa saka, man izklausās pēc izdomājuma, un tas tā arī ir. Nespēju pārstāt brīnīties, " raksta sieviete.

Līdzīga situācija, kā izklausās, ir arī citai "Twitter" lietotājai Marīnai: "Es pagaidīšu pāris dienas vēl, jo mammai tikko atslēdza RU-Pu valdošos youtube kanālus, ko viņa klausījās non-stopā, tad pamazām sākšu, jo līdz šim mēs kā divas sienas."

Uldis: "Mums arī paziņai atvērās apziņa, kad labākā draudzene sāka rakstīt, ka netiek prom no krievu aplenkuma un par to, kas tur notiek. Ir jārunā, ir jāstāsta."

Dzintars: "Mans labs draugs no miksētas ģimenes to pašu stāsta. Mamma un māsa, kas skatījās RUS kanālus tikko izgāja cauri tādam kā nervu sabrukumam, kurā apzinājās, ka dzīvojušas melu pasaulē. Psiholoģiski smags process. Jautājums, cik plaši tas notiek? Un cik daudzi joprojām racionalizē?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas