Ārsts atklāj - kāpēc cilvēki inficējas ar Covid pēc vakcinēšanās?

tautaruna.lv 24.novembris 2021, 8:00
 
AP/Scanpix/LETA
Krievijas ārsts un televīzijas raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs pastāstīja, kādos gadījumos cilvēks var inficēties ar koronavīrusu, ja viņš jau ir vakcinēts. To mediķis atklāja savā Telegram kanālā.

Pēc ārsta domām, ja cilvēks saņēmis tikai pirmo vakcīnas devu un saslimis, tas nozīmē, ka viņš ar vīrusu saslimis iepriekš. "Vīruss ir skāris, bet aizsardzība vēl nav izveidojusies - tas prasa laiku," skaidroja ārsts.

Ārsts sacīja, ka daži saslimst arī pēc vakcīnas otrās devas, jo imunitāte, kas iegūta pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19, var nebūt pilnībā izveidojusies.

Viņš uzsvēra, ka maksimālais antivielu daudzums tiek novērots 3-4 nedēļas pēc otrās devas.

Mjasņikovs skaidroja, ka ar koronavīrusu iespējams inficēties arī vairākus mēnešus pēc vakcinācijas. “Ja ar Covid-19 saslimsti pāris mēnešus pēc potes, tad esi tajos 10-40 procentos (dažādās vecuma grupās) cilvēku, kuriem vakcīnas izveidotā imunitāte izrādījās vājāka par vīrusu," skaidroja ārsts.

Tomēr viņš teica, ka imunitāte, kas iegūta no vakcīnas, ir pietiekama, lai cīnītos pret vīrusu. Tāpēc lielākā daļa vakcinēto ar Covid-19 slimo vieglā formā, sacīja ārsts.

"Ja jūs saslimstat sešus mēnešus vai ilgāk pēc vakcinācijas, tad jūs esat starp tiem 50 procentiem cilvēku, kuru antivielu līmenis strauji samazinājies sešu mēnešu laikā pēc vakcinācijas," secināja ārsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:25

Jaunākās diskusijas