Tam nav attaisnojuma! Mediķi dusmīgi par viltus Covid sertifikātiem

tautaruna.lv 24.novembris 2021, 7:00
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Mediķu maldināšana par savu vakcinācijas statusu, nonākot slimnīcā, var ne tikai sarežģīt Covid-19 ārstēšanu, bet arī būt pacienta dzīvības cenā – tā pauž speciālisti, vēstīts LTV Panorāmā.

Runājot par blēdīšanos ar vakcināciju, ārste Ludmila Vīksna ir skarba - tam nav un nevar būt nekāda attaisnojuma. Pinoties melos, Covid-19 pacients muļķo mediķus un tāpēc riskē saņemt nepiemērotu ārstēšanu, kā dēļ pat var iet bojā.

"Ja viņš ir slimnīcā, tas nozīmē, ka viņš nav vieglā stāvoklī. Viņš mūs informē par to, ka viņš ir vakcinēts, bet mēs saprotam, ka viņam nav antivielu. Mēs varam izdarīt pilnīgu viltus secinājumu, ka viņš ir imūndepresēts pacients. Un tāpēc mēs viņam kaut kādus medikamentus nemaz nedodam, kurus mēs būtu devuši, ja mēs zinātu, ka viņš nav vakcinēts," skaidroja ārste profesore Vīksna.

Bet Rēzeknes slimnīcas Infekcijas slimību nodaļas vadītāja Inta Bērziņa norādīja:

"Un tad sanāk tāds kā melnais aplis. Viņi nopērk tos sertifikātus. Bet tai pašā laikā viņi saslimst. Kāds nomirst. Un tad uz kura sirdsapziņas tas viss paliek?"

Slimnīcā nepaļaujas tikai uz pacienta uzrādītu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu. Apstiprinājums un precīzas ziņas par veikto vakcinācijas kursu tiek iegūtas Nacionālā veselības dienesta datubāzē. Ja arī ar ierakstiem reģistros viss ir kārtībā, bet vakcinācija cilvēkam veikta fiktīvi, blēdību var atklāt slimnīcā veiktās analīzes.

"Mums ir sistēma, kur mēs, ievadot pacienta personas kodu, atveram viņa vakcinācijas statusu, un mums tas ir redzams. Un, ja viņš ir vakcinēts, tad mēs šo statusu izdrukājam un pievienojam vēsturei. Un, ja viņš ir vakcinēts, tad mēs arī ņemam papildu asins analīzes, izmeklējam antivielas. Tas varbūt vairāk, lai pārliecinātos par to, vai tas pacients tiešām ir vakcinējies, vai, kā tagad bieži izskan, ir nopircis viltus sertifikātu," sacīja Bērziņa.

Šādu aizdomīgu gadījumu Rēzeknes slimnīcas praksē pagaidām neesot bijis. Cik šādu ziņojumu no pārējām slimnīcām saņemts, policija neatklāj. Aptaujājot deviņas lielākās Covid-19 pacientu ārstniecības iestādes, Latvijas Televīzija noskaidroja, ka tās likumsargiem uzrādījušas kopumā sešus aizdomīgus vakcinācijas gadījumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas