Atklāj jaunu informāciju par Liepājā no Covid-19 mirušā ārsta lietu

tautaruna.lv 24.novembris 2021, 12:09
 
zz.lv
Valsts policijas (VP) Liepājas iecirknī ir sākts kriminālprocess par, iespējams, viltotu Covid-19 sertifikātu – tā norāda Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde, atbildot uz jautājumu par kāda Liepājā praktizējuša ģimenes ārsta nāvi pirms divām dienām, tika vēstīts TV Kurzeme sižetā LTV Dienas ziņās.

Par Liepājas reģionālajā slimnīcā svētdien mirušo ģimenes ārstu stacionārā komentārus sniegt atteicās, vien nosauca nāves cēloni. Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase norādīja:

"Diemžēl dakteris zaudējis cīņu ar Covid-19. Liepājas Reģionālā slimnīca izsaka līdzjūtību tuviniekiem."

Slimnīcā uzsvēra, ka mirušajam bijis Covid-19 sertifikāts, tomēr, pēc neoficiālas informācijas, kādam radušās aizdomas par tā īstumu. Jautājot Valsts policijai, vai saistībā ar šo gadījumu saņemts kāds iesniegums, "TV Kurzeme" uzzināja, ka jau 11. novembrī policijā ar aizdomām par sertifikāta patiesumu vērsušies Liepājas medicīnas iestādes darbinieki.

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova teica: "VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un skaidro notikušo. Jau informējām, ka 28. oktobrī tika saņemta informācija no medicīnas iestādes par vēl kādu cilvēku, kurš tika ievietots slimnīcā un uzrādīja Covid-19 sertifikātu ar iespējama viltojuma pazīmēm. Šajā gadījumā izmeklēšana vēl turpinās.”

Policija informēja, ka šobrīd valstī uzsākti 37 kriminālprocesi par Covid-19 sertifikātu iespējamu viltojumu. Kā notiek izmeklēšana un kas tiek pārbaudīts, policija atteicās komentēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas