Apinis nosauc profesionāļus, kas varētu būt veselības ministri

tautaruna.lv 28.oktobris 2021, 12:46
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Pēteris Apinis, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs", nosaucis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus veselības ministra amatam.

"Ir divi kritēriji, ko es gribētu [veselības ministram]. Viens ir - lai tam cilvēkam ir spēks, ietekme. Lai viņš spēj runāt ar pārējiem ministriem, vajadzības gadījumā no spēka pozīcijām, aizstāvot visas Latvijas veselības intereses. Otrs - lai viņam ir pieredze, zināšanas vadīt šādu jomu," savas ekspektācijas pauž P. Apinis.

Viņš norāda, ka var nosaukt "divus ar pusi" profesionāļus, kas, viņaprāt, būtu piemēroti veselības ministra amatam. Viens no kandidātiem ir bijusī veselības ministre Anda Čakša, kuru novērtē kā pieredzējušu un "dzelžainu" profesionāli.

Otrs P. Apiņa nosauktais kandidāts ir Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Roberts Fūrmanis, kurš, viņaprāt, ir "jauns, spēcīgs, ar milzīgu uzrāvienu" un nav bijis saistīts ar politiskām partijām. Viņš atzīmē, ka R. Fūrmanim piemītot reta īpašība un vēlme strādāt.

Runājot par pašreizējo veselības ministru Danielu Pavļutu, ārsts norāda, ka viņam trūkst pieredzes medicīnas jomā.

Kā ziņots, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas (VM) ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Kariņš pēc vēstules tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Kariņš neatklāja, prasīs vai neprasīs Pavļuta demisiju, uzsverot, ka plāno sarunu ar koalīcijas partneriem par šo jautājumu.

D.Pavļuts intervijā TV3 atzīmēja, ka šobrīd ir Covid-19 krīzes vissmagākais posms, tāpēc pats viņš atkāpties neplāno, jo uzskata, ka nav īstais laiks vainīgo meklēšanai. Taujāts, vai "Attīstībai/Par" paliks valdībā, ja premjers Krišjānis Kariņš (JV) tomēr pieprasīs viņa demisiju, Pavļuts atteica, ka par to vēl esot pāragri runāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas