Kādi ir simptomi pēc Covid-19 trešās potes saņemšanas?

tautaruna.lv 10.oktobris 2021, 17:00
 
pexels.com
Eksperti skaidro, kādas blakusparādības var rasties pēc balstvakcinācijas jeb trešās Covid-19 potes, ziņo "People".

Eksperti izceļ, ka lielākoties pēc balstvakcinācijas simptomi var būt visai līdzīgi tādiem, kādi bija pēc otrās potes saņemšanas.

Amerikas Slimību profilakses un kontroles centrs (CDC) veica pētījumu, kurā piedalījās 22 191 cilvēks, kas saņēma Covid-19 trešo poti.

CDC ziņo, ka visbiežāk pēc trešās potes ir visai viegli vai mēreni simptomi, kā, piemēram, galvassāpes, nogurums, sāpes vakcīnas injekcijas vietā. Ar šādiem simptomiem nākamajā diena pēc revakcinācijas saskārās teju 80% aptaujāto.

Aptuveni 28% cilvēku, kuri dalījās ar savu pieredzi, atzina, ka nākamajā dienā pēc vakcinācijas neesot jutušies labi un bija nepieciešams ņemt brīvdienu.

Lielākoties respondenti atzina, ka vai nu viņiem bija visai vieglas blakusparādības, vai tādu vispār nebija. Pētījumā piedalījās dažādu vecuma grupu cilvēki (18-49; 50-64; 65-74).

Salīdzīnot pieejamos datus par vakcināciju ASV, tad pēc otrās Covid-19 potes dažādas blakusparādības izjuta aptuveni 77,6% iedzīvotāju, savukārt pēc trešās - 79,4%.

Jau ziņots, ka trešdien, 6. septembrī, Latvijā tika sākta senioru vecumā no 65 gadiem, sociālās aprūpes centru iemītnieku un konkrētu veselības aprūpes sistēmā strādājošo personu balstvakcinācija.

Balstvakcināciju var saņemt tie seniori, kuri ir sasnieguši 65 gadu vecumu, nav izslimojuši Covid-19 un kuru gadījumā kopš "AstraZeneca" vai "Pfizer"/"BioNTech" otrās devas ir pagājuši seši mēneši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:18

Jaunākās diskusijas