Pensionārs Jelgavā iekūlies 17 000 eiro lielos parādos; brīdina citus

tautaruna.lv 10.oktobris 2021, 13:44
 
Vladislavs Proškins / F64
Valērijs stāsta, ka 2017. gadā viņu darbā vietā regulāri uzmeklējis kāds Ismagulovs, kurš ļoti vēlējies iegādāties pensionāram piederošo dzīvokli, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tajā dzīvojis Valērija pusbrālis, kurš ”audzēja” parādu par komunālajiem maksājumiem. Līgumu kopijas šobrīd atrodas pie Annas, kura Valērijam palīdz atrisināt situāciju.

Pieminētais Ismagulovs regulāro uzmeklējis Valēriju un piedāvājis dzīvokli iegādāties. Lielākoties Valērijs piedāvājumus noraidījis. Vienā no reizēm viņš ļāva sevi pierunāt un it kā uz baltas lapas uzrakstījis savu vārdu un uzvārdu, parakstījies un uzvilcis lielu ”Z” burtu.

To Ismagulovs aicinājis izdarīt, lai saņemtu Valērija piekrišanu tam, ka darījums varētu notikt. Pēc saņemtā paraksta Ismagulovu Valērijs vairs nav saticis. Tikai vēlāk pensionārs pamanījis, ka daudzos pirkuma līgumos kā pircējs norādīts Hatruļevs, kaut visa saziņa bijusi ar Ismagulovu.

2018. gadā beigās Valērijs saņēma paziņojumu no šķīrējtiesas, ka viņš ir parādnieks. Pensionārs nekavējoties vērsās policijā, kur veikta ekspertīze Valērija parakstam un atzīts, ka viltošana nav konstatēta - paraksts ir īsts, un tas uzlikts jau uz izprintēta dokumenta.

Valērijs saņēma aizdevuma līgumu, kurā lasāms, ka pensionārs aizņēmies septiņus tūkstošus eiro no kāda Hatruļeva. Nauda saņemta bez jebkādiem procentiem, kas liek uzdot jautājumus par aizdevēja ieinteresētību. Pensionārs apgalvo, ka nekad personu ar uzvārdu Hatruļevs nav saticis.

Policija nopratinājusi arī aizdevēju, kurš likumsargiem stāstījis šādi: ”Mana mamma dzīvo Amerikas Savienotajās Valstīs un mēdz sūtīt naudu, tādēļ man ir brīvi naudas līdzekļi, ko mēdzu aizdot. Man piezvanīja vīrietis un paziņoja, ka vēlas aizņemties. Mēs tikāmies automašīnā, kur parakstījām līgumu, un es skaidrā naudā iedevu 7 tūkstošus eiro.”

Valērijs pārdevis savu otro dzīvokli, saņemto naudu iemaksājis zvērinātam tiesu izpildītājam. Parāda summa krietni sarukusi, taču Valērijs stāsta, ka tiesu izpildītāja devusi mājienus par to, ka būs nepieciešams pārdot arī vienīgo dzīvesvietu.

Valērijs vēlas brīdināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju, lai neuzķeras uz uzstājīgu darboņu āķa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas