Bijušais tieslietu ministrs saņēmis aizdomīgu zvanu

tautaruna.lv 4.septembris 2021, 10:21
 
Vladislavs Proškins/F64
Bijušais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs sociālajā vietnē Twitter ziņo, ka saņēmis zvanu no krāpniekiem.
"Tikko zvanīja bankas datu krāpnieki. No +37166095276. Kā sadzirdēju, ka uz manu kontu tiks pārskaitīts starptautisks naudas pārvedums, izslēdzu tālruni. Esiet modri," norāda Rasnačs.

Viņam atbildējusi arī Valsts policija, norādot, ka "priecājamies, ka neiekritāt krāpnieku lamatās".

Ekrānuzņēmums no Twitter

Pēdējo mēnešu laikā policija visā Latvijā saņem arvien vairāk iesniegumu no iedzīvotājiem, kuri cietuši no starptautiskām krāpšanu shēmām. Visbiežāk noziedznieki, uzdodoties par banku darbiniekiem, zvana un izkrāpj banku piekļuves datus, uzdodas par finanšu speciālistiem un piedāvā ieguldīt naudu finanšu platformās, izsūta krāpnieciskus e-pastus un pat iesaistās privātās sarakstēs sociālajos tīklos ar potenciālajiem upuriem, cenšoties iegūt uzticību un lūdzot pārskaitīt naudu neapskaužamu sadzīves situāciju risināšanai, kurās it kā nokļuvuši.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem nebūt pārlieku uzticīgiem, sargāt savu personīgo informāciju, ne pa telefonu, ne rakstiski nevienam neatklāt savu banku kontu piekļuves datus, nevērt vaļā aizdomīgos e-pastos saņemtas saites un kritiski vērtēt no nepazīstamām personām saņemtu informāciju!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas