Nenokavē! Šonakt debesīs varēs ieraudzīt krītošas zvaigznes

tautaruna.lv 13.augusts 2021, 18:53
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
Astronoms Ilgonis Vilks mikroblogošanas vietnē "Twitter" min, ka šobrīd divu nedēļu garumā ir iespējams novērot krītošas zvaigznes.

Astronoms vakar aicināja cilvēkus naktī vērot debesis un skatīties krītošās zvaigznes.

"Šovakar jāskatās krītošās zvaigznes. Ir Perseīdu meteoru plūsmas maksimuma nakts. Vajadzīga tumša un klaja vieta, virziens nav galvenais. Jāiekārtojas ērti pusguļus vai guļus. Un jāgaida. Gan jau kritīs."

Lai arī aicinājumu vērot zvaigznes astronoms izteica vakar, tomēr viņš dažiem satrauktajiem sociāla medija lietotājiem, kuri neredzēja šo parādību, atzina, ka zvaigznes kritīs arī šonakt!

Vilks atzina, ka Perseīdu meteoru plūsmu var novērot divu nedēļu garumā. Tomēr vislabāk krītošās zvaigznes var ieraudzīt īsi pirms parādības kulminācijas, tā naktī un nākamajā naktī.

Vakar bija Perseīdu meteoru plūsmas maksimums, kas nozīmē, ka vēl šonakt debesīs varēs novērot krītošās zvaigznes. Astronoms atklāja, ka vakarnakt viņam kopumā ir izdevies ieraudzīt 53 krītošas zvaigznes. Viņš min, ka diemžēl šonakt krītošo zvaigžņu skaits, ko varētu ieraudzīt, būs vismaz divas reizes mazāks.

Kāds medija lietotājs dalījās ar savu pieredzi no pagājušās nakts. Viņam izdevās pamanīt arī vairākas krītošās zvaigznes.

"Burājot pāri Irbes šaurumam redzēju vairākus desmitus, daži pat atstāja pamanāmu asti."

"Redzējām, skaisti! Skaidras debesis kā dāvana," minēja kāda cita medija lietotāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:09

Jaunākās diskusijas