Lucavsalas iedzīvotāji pikti: Rīgas mērs Mārtiņš Staķis netur martā doto solījumu

tautaruna.lv 13.augusts 2021, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, martā viesojoties Latvijas radio raidījumā “Krustpunktā” solīja, ka aprīlī visas ielas no ziemas gružiem un smiltīm tiks notīrītas. Šo solījumu Rīgas domei un Mārtiņam Staķim atgādina Lucavsalas ielas iedzīvotāji, jo šo ielu joprojām klāj smilšu un gružu kārta, kuras dēļ ir aizsērējusi lietus notekūdeņu sistēma. Tas savukārt lietus laikā izraisa ielas applūšanu.

“Lucavsalas iela nav ne reizi tīrīta. Uz tās ir bieza sanesumu un smilšu kārta. Lietus kanalizācija aizdambējusies. Rīgas domes Satiksmes departaments nereaģē pēc vairākiem lūgumiem. Lūdzu pasakiet, pie kā griezties? Kurš ir atbildīgs???,” jautā Lucavsalas ielas iedzīvotājs.

Rīgas dome atbildē skaidro, ka, ņemot vērā pieejamo finansējuma apjomu, diemžēl pagaidām ielu sakopšanas darbus lielākoties iespējams nodrošināt tikai 1. un 2. kategorijas ielās.

Un Lucvasalas iela, visticamāk, neietilpt ne 1., ne 2. kategorijā.

Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas ielas pastiprināti attīrīt no smiltīm, netīrumiem un putekļiem sāka 31.martā, veicot visu maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanu. Tāpat tika solīts, ka sakoptas tiks arī sabiedriskā transporta pieturvietas un tīrīti lietus ūdens pieņēmēji. Pēc tam brauktuvju tīrīšana tiks veikta 3-5 reizes nedēļā.

Ielu tīrīšana tika veikta daļēji mehanizēti, jo atsevišķās vietās brauktuvju malu attīrīšana ir jāveic ar lāpstām. Putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tika uzsākta pēc smilšu novākšanas. Netīrumi un smiltis nogādāti oficiālās izgāztuvēs.

Ielu uzturētājiem bija uzdots darbus veikt tā, lai maksimāli netiktu traucēta satiksmes plūsma, piemēram, tīrīšanas darbi uz maģistrālajām ielām pamatā netika organizēti rīta stundās un pēcpusdienā. Darbi tika organizēti arī nakts stundās.

Par nepieciešamību veikt ielu tīrīšanu vai bīstamību Rīgas ielās satiksmes departaments aicināja iedzīvotājus ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz bezmaksas diennakts tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas