"Pagaidām turamies"; Pavļuts pateicas Latvijas iedzīvotājiem

tautaruna.lv 13.augusts 2021, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Veselības ministrs Daniels Pavļuts, mikroblogošanas vietnē Twitter publicējis datus par saslimstību ar Covid-19 Eiropas valstīs.

Dati liecina, ka saslimstība ar Covid-19 Latvijā ir zemāka nekā citās Eiropas valstīs. Saistībā ar to Pavļuts izsaka pateicību Latvijas iedzīvotājiem.

"Paldies visiem par prātīgu dzīvošanu, pagaidām turamies. C19 saslimstība Latvijā ir zemāka un kāpj lēnāk nekā citviet. Katra nedēļa, ko iegūstam, lai vakcinētos, ir zelta vērtē," raksta Pavļuts.

Nesen vēstījām, ka Latvijas Pašvaldību savienības Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē Pavļuts pavēstīja, ka bērnu vecumā no sešiem līdz desmit gadiem vakcinācija pret Covid-19 varētu būt iespējama aptuveni no oktobra beigām, taču pētījumi aizvien turpinās.

Tāpat ministrs stāstīja, ka šobrīd visai raiti norit jauniešu vakcinācija, kas nozīmē, ka tām klasēm un skolām, kur tiks sasniegta teju pilna vakcinācijas aptvere, būs iespēja strādāt tā saucamajā zaļajā režīmā. "Viņi vienkārši varēs darboties savā zonā pilnīgi netraucēti - tā kā kādreiz. Savukārt visas pārējās skolas darbosies nosacīti dzeltenajā, daļēji drošajā režīmā, kur visi būs vai nu testēti, vakcinēti, vai pārslimojuši. Būtībā mēs ejam uz to, lai skolas no 1.septembra būtu dzeltenajā režīmā, jo skolām strādāt sarkanajā režīmā ir nepieņemami. Tiklīdz kā paliks sliktāk, mums pēc tiesas un taisnības sarkanajās zonās būtu cieši jāpiegriež skrūves," skaidroja politiķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:30

Jaunākās diskusijas